Benim için Gazap Üzümleri ve Cennetin Doğusu’ndan sonra en iyi Steinbeck kitabıdır. Çok beğenmiştim, umarım siz de beğenirsiniz.
Çok ağır bir kitap olmasını, zar-zor okuyabileceğimi sanıyordum. Ama aksine, çok akıcı, eğlenceli. (ben aptal da olabilirim)
Teşekkür ederim. Geçen sene '‘Gazap Üzümleri’'ni okumuştum; unutamıyorum o günden beri. Gerçekten muhteşem bir parça. '‘Cennetin Çayırı’'nı da yarıladım bile. İçinde insanların kısa öykülerini barındırması çok hoşuma gitti. Her bölümde birbirinden değişik karakterler sıraya dizilmiş okuru bekliyor sanki.
Türk edebiyatından okuduğum kitap sayısı gülünç derecede az. Bu sene yalayıp yutmayı planlıyorum, bu da başlangıç olsun.
Bu başlıktan dün akşam haberim oldu. Her seferinde yorum yapmaya üşendiğim için diğer başlığa yazmıyordum burası iyi olmuş. Düşünen arkadaşa teşekkürler.
Harika bir mitoloji kaynağı. Keşke İlyada ve Odysseia’yı okumadan önce okusaydım diyorum. Herkese öneririm, mutlaka okuyun.
Bu seriyi alıp almamak arasında çok kalıyorum. Forumda özellikle çeviriden yana sıkıntı var diye okudum, siz bitirdiğinizde ufak olsa da bir yorum yaparsanız sevinirim.
Bir aksilik olmazsa yorumlamayı düşünüyorum.

Ne güzel adammışsın sen ya…
Eski şeyler okuyorum, eski olaylar…
Çoğu bugün yaşamıyor adları geçmiyor bile…
Ama her şey aynı,
Gelecek aynen öngördüğü, yazdığı gibi…
"Süleyman Demirel, suç işleyip, demokrasi kahramanı gibi
ortalıklarda dolaşıyor; CHP’li muhtar Süleyman Ayten de, işlemediği
bir suçtan ötürü cezaevlerinde can çekişip, ölüyor.
"Ak günler" geldi, hesap da soruluyor! Ama kime?"
(24 Şubat 1 9 79)
Marcel Yayınlarının 10 kitaplık Sherlock Holmes serisi bitti.
Sayfadan kazanmak için bazı kitapların puntoları büyüktü bazılarının ki de normaldi. Çeviri hataları olmasına rağmen okuması kolay bir seriydi. Tavsiye eder miyim, zannetmiyorum. Muhtemelen piyasa da daha iyi çeviriler vardır. İçeriğine gelince; Sherlock Holmes’in dört romanı da serideydi
Kızıl Soruşturma ,
Dörtlerin İmzası ,
Baskervillerin Köpeği ve
Korku Vadisi
Öykülerine gelince Bohemya’da Skandal *, Kızıl Saçlılar Kulübü
Bir Kimlik Vakası ,
Boscombe Vadisinin Esrarı, Bükük Dudaklı Adam *
Mavi Yakut, Benekli Kordon, Mühendisin Baş Parmağı
Asil Bekar, Zümrüt Taç, Akgürgenlerin Esrarı
Gümüş Şimşek, Sarı Surat, Borsa Katibi
Gloria Scott, Musgrave geleneği, Reigate Eşrafı
Albayın Ölümü, Brook Sokağı Cinayeti, Yunan Tercüman