Okuyorum (Görsel Başlık)

Çok güzel roman. Ben Tektaş Ağaoğlu çevirisinden okumuştum çok başarılıydı. Yordam da özenli bir yayınevi gerçi. Gregor ve Aksinya’ya selamlar :slight_smile:

1 Beğeni

Aksinya beni biraz sinir ediyor ama neyse :)) Çeviri çok iyi, birinci cildi ayın başında okumuştum zaten bir sorun yaşamadım. İkinci cilt de iyi başladı. Teşekkürler.

2 Beğeni

"Türkçede ilk kez’’, “Netflix” vb. yazılardan nefret ediyorum. Bu serinin birde ilk kitaplarında numara yazmayıp sonrakilerde yazması da cabası. Zaten para da kalmadı. Bahane arıyordum kendime. :slight_smile:

5 Beğeni

Aynen hocam. Kitaptan soğutuyor resmen.

2 Beğeni

Birkaç ay önce Maltepe sahil Penguen kitabevinde görüp fotoğrafını çekmiştim. Çok komik gelmişti. İthaki kapağı yazmayı geçtim, Netflix için ekstra kapak yapıp o kapağa dizinin yayın tarihini yazmıştı :slight_smile:

Şimdi dikkat ettim, bu kapakta da Stephen King övgüsü mevcutmuş :slight_smile:

14 Beğeni

Zweig’in asıl ustalığını sergilediği Biyografi türündeki eserlerinden birisini daha okumaya başlıyorum…

16 Beğeni

33 Beğeni

The KING

38 Beğeni

36 Beğeni

50 Beğeni

Kapak tasarımı çok hoş olmuş. Dilimize çevrilip de okumadığım tek kitabı.

35 Beğeni

Ben başlıyorum.

45 Beğeni

18 Beğeni

Bu kitaba başlamadan önce bir sayayım dedim kronolojik sıralamaya göre 11. kitaba gelmişim.

Kitap ana kahramalarla bizi buluşturarak başlıyor ancak sonrasında Sturm ve Kitiara isimli karakterlere odaklanarak ilerliyor.

Kitaba dair bir şey var ki okurken çok takıldım. Flint isimli cüce karakter ısrarla gnom olarak betimlenmiş. Serinin en önemli kahramalarından biri olan cüce Flint bu kitapta bir anda gnom’ a dönüşmüş anlaşılan :slightly_smiling_face:
Çeviriden mi yoksa yazardan mı bilemeyeceğim fakat benim için rahatsız edici bir ayrıntı oldu.

Bu küçük tuhaflık haricinde öncesinde okuduğum diğer on kitabın büyük kısmından daha akıcı ilerliyor diyebilirim.

18 Beğeni

Hayır yani çevirmen cüce kelimesini kendince engel olarak görüp mantığa oturtamadı da mitolojiden gnome gibi bir karşılık bulup kullandı. Edebiyat türünü bilmemekle alakalı bir eksiklik. Ben de bu yan kitapların çevirmenleri yüzünden çok zorlanmış ve soğumuştum. O zaman sosyal medya olsa bu çevirmenleri bulup hatalarını söyleyebilirdik. İyi okumalar.

1 Beğeni

Sandman’e devam Sisler Mevsimi :nerd_face:

20 Beğeni

Merhaba, iyi okumalar. Bu seride her kitap farklı bir temayı işliyormuş ve alt başlıkları falan varmış sanırım, forumda denk geldikçe okuduklarımdan hatırlıyorum. Ruh Müziği’nin konsepti de ilgimi çekiyor. Acaba tek başına okumak mümkün mü? Yani kitaplar birbirinin devamı mı yoksa aynı evrende mi geçiyor tam bilemediğim için sormak istedim. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Diskdünya alt serilerinde Ölüm romanların 3. kitabı. Diğer alt serilerde aynı dünyada geçiyor, konuları birbirinden bağımsız olsa bile göndermeler veya diğer seriden tanıdığınız karakterleri görmek mümkün.

Ruh Müziği’nin daha başlarındayım ama sanırım bu kitabı okumadan önce diğer iki ölüm romanını okumak karakterleri daha iyi tanımak açısından daha iyi olur. Sadece bu kitabın konusu ilgimi çekti derseniz de tek başına okunur, kitabın başında kısa özet geçilen yerler var.

1 Beğeni

Anladım, çok teşekkürler. Müzikle ilgili olduğu için merak etmiştim. Belki tek başına okumayı denerim. Size tekrardan iyi okumalar. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Teşekkürler, bunu okuduktan sonra Diskdünya tadını beğenirseniz tüm seriye başlamanıza vesile olabilir.

1 Beğeni