Farklı tür kitaplar tercih ederek çapraz okuma yapmayı seviyorum. Robinson Crusoe harika gittiği için bu yolculuk hemen son bulmasın diye araya başka bir kitap almak istedim: Dune Sapkınları. Dune evreni benim için bir Orta Dünya değil ama seviyorum. Her ikisi de birbirlerinden oldukça farklı ve bize ait olmayan bir evren. Bu dünyadan kaçmak için ideal.
Tuf’u henüz okumadım ama bu kitaptaki öyküleri çok sevmiştim. Martin ne yazsa iyi yazıyor. Keşke daha çok bilimkurgu yazsaymış, keşke hiç çevrilmeyen öyküleri de çevrilse ve keşke şu seriyi bir tamamlayabilse. Ah.
Vallahi okuduğum her öyküsü enfes. Şimdi kitabın ilk öyküsünü yarıladım sayılır. Yine çok akıcı ve meraklandırıcı bir öykü. Diyaloglardaki hicvi ve ustalığı da müthiş. Ben de keşke daha çok öyküsünü okuyabilsem diyorum her defasında.
Kitaplığımın baş köşesinde olsun ve seve seve okuyayım dediğim kitaplardan biri.
Umarım devamı çok hızlı gelir. Benim de bu yıl içinde okuduğum en etkileyici kitap.
1 seneyi geçti çıkalı. Basmadılar gitti…
Merhaba, Pegasus devam kitaplarını basacağını açıklamış mıydı?
Çevirmen sitede üyeydi aslında @YaprakOnur. Son durumu ona sormak ne kadar doğru olur bilemedim ama.
Çok övülen bir kitap olduğu için satın almıştım. Seri diye kalmış aklımda, diğer kitapların çevrilmelerini bekliyordum. Çünkü ben çabuk unutuyorum böyle kitapları arayla okuduğum zaman.
Şu kapaklarla devam etmesini bekliyoruz hepimiz. Övüldüğü kadar güzel bir hikayeydi, umarım tamamlanır. Kendi adıma uzun bir süreden sonra ilk defa bir kitabı bitirine kadar ara vermeden okumuştum.
Evet ama editörü Pegasus’tan ayrıldı. Sonbahar gibi bekleniyordu sanırım ama rafa bile kalkmış olabilir. Kapak sorunu da çıkmış olabilir. Ben pek umutlu değilim maalesef.
Oysa ithaki böyle mi? Takvim açıklarlar en geç 1 ay sapmayla basılıyor derler. Bugün bandrol bekliyoruz değil mi?
İthaki birçok konuda bence toparladı gerçekten. En azından foruma geldiğimdekinden daha tutarlı vaziyette amaaa bence Malazan bu hafta da yok.
Geçen paylaşmıştım “ilk kitabı bitirmek için son günleriniz, ay içinde ikinci kitap raflarda” şeklinde bir açıklama yapmışlardı. Bence en geç haftaya biter bu iş. Tabii temennimiz bu hafta satışa açmaları yönünde. Dalır daha da yükselmeden almak lazım.