Okuma zevkime yönelik kitaplar seçtiğim için aldığım çoğu kitabı severek okudum. Ama bu çok başka…Herkese tavsiyemdir. Bitmesini hiç istemiyorum.
Hemen arkasından Taksitle Ölüm için zaman kaybetmeyin derim.
Teşekkür ediyorum, zaten listemdeydi fakat başka bir zamana bırakmıştım. Öneriniz ile okuyayım en yakın zaman
Çoban Yıldızı - Mahmut Yesari
Talih ve tesadüf, halkaları birbiri içinden geçmiş çapraşık bir zincir gibidir. Hayatımız bir kere bu zincire takıldı mı, bütün gücümüzü ona bırakırız, hatta bazı bazı para ve ilim kuvvetlerimizi bile. Tesadüflerin hazırladığı vakalar çok kere irade ve ihtiyarımızı yener. Kafasında ve kollarında mücadele gücü olmayanları bu büyük kuvvet, mutluluk ve mutsuzluk gibi, hayatın iki kutbundan birine çeker götürür.
“İhtiyâr” İki şeyden birini diğerine tercih etmek, seçmek anlamında.
Bazı durum ve döneme ait şeyler için dipnot kullanılmış ama kelimeler için bu pek yapılmamış. Sözlük karıştırmak daha doğrusu Google’a bakmak gerekiyor.
Mahmut Yesari okumaya başlamak için yola “Çulluk” u okumak için çıkmıştım. (Oğlak dışında baskısını bulamadım, fiyatı tuzlu olduğu için Kapra, iş kültür v.d baskıların çıkmasını bekleyeceğim.) Bulanayınca Mahmut Yesari’ye döneminde büyük ün kazandıran kitabı “Çoban Yıldızı” ile okumaya başladım.
Yeni sansür yasasına erkenden takılmış gibi.
Matbaa da sırası karışmıştır belki sayfalar farklı bir yerinden fırlar kitabın İleri sayfaları da ufaktan bir kontrol edebilirsin.
O umutla bakmıştım ama yok, koymamışlar