Maşallah yiyorsun bu aralar yeni çıkanları.
Beklediğim kitaplar olunca ilk fırsatta okuyorum. Okumak istediğim, satın alacağım çok yeni kitap çıkmaz umarım bu ara.
Bu kitabı ne zaman görsem forumdan biri geliyor aklıma. Bitirince yorumlar mısınız, ben de merak ediyorum.
Kesinlikle alıp okuyun. Pişman olmassınız.
Veba Geceleri için keşke bir etkinlik oluştursaydık. Güzel olurdu.
Bir de ben deneyeceğim. Olmazsa @SJack bir el atar.
Edit: Konuyu açtım ama etkinlik şeklinde gözükmüyor. Denetmenlerin el atması lazım galiba.
Sahafın indirim yapmayıp ücretsiz verdiği kitap Kapak Ghost In The Shell’den fırlamış gibi
Hastanedenin 8 numaralı meliyathanesinde anestezi yapılan hastaların bir daha uyanamamalarının ardındaki sırrı anlatan bir kitap.
Etkinlikleri konu olarak siz açıyorsunuz, sonra etkinlik haline denetmenler getiriyor. Biz garibanların yetkisi yok maalesef.
Kitabı az önce bitirdim ve çok sevdim. Öncelikle tavsiye ediyim.
Altına arayıcılığının zirveye çıktığı dönemde geçen bir hikaye… Şehir yaşamından koparılıp satılarak kızak köpeği olarak kullanılan Buck isimli bir köpeğimiz var ve onun hikayesini, insanlarla ve diğer köpeklerle ilişkilerini, yaptığı kızak işine çok uygun bir köpek değilken nasıl uyum sağladığı ve yaşadıklarından sonra, kitabın isminde de belirtildiği gibi adeta onu çağıran vahşi yaşama nasıl uyum sağladığını okuyoruz.
Yazarın kurgusu çok sürükleyici, çeviri kısmından çok anlamasam bile o kadar güzel bir dille aktarılmış ki okuması gerçekten keyif vericiydi.
Elimdeki Şıpsevdi kitabını bitirince ben de bu dizideki kitaplara başlayacağım ama bir sorum var. 1. ve 3. kitap, şiir kitabı olduğu için nasıl okunacağı konusunda tereddütteyim. İnternetten önceleri şiir okurdum ama 1-2 taneyi geçmezdi arka arkaya. Bu kitaplarda ise belki yüzlere yakın şiir var. Şiir kitaplarını nasıl okumalıyız? Bir şiir bitince üzerine düşünüp araştırma mı yapmak gerekir? Yoksa arka arkaya roman okur gibi mi okumalıyız? Yoksa tonlamalı gibi hissederek mi okumalıyız? Siz nasıl okuyorsunuz?
Bu konuda ben de çok bilgili değilim maalesef. Başlıyorum, vurgulu ve anlayarak yavaş okumaya çalışıyorum. 15-20 sayfa romanların arasına serpiştiriyorum.
Ne Orhan Veli şiirleri ne de bu kitaptaki şiirler çok benim çok hoşuma giden tarzda değil ama her gün 20 sayfa değişiklik oluyor, güzel gidiyor.