Çok bilimsel bir kitap. Ben de sonlara kadar geldim. Bakalım neler olacak bitecek.
Ödüllü bir kitap diye hatirliyorum aslinda ama ben okumadim daha ondan bir yorum yapamayacağım.
Ama okumadinizsa bir uzay efsanenin tum kitaplarini öneririm ayrica Rama seriside çok güzeldi.
Geleceğin Cumhuriyeti & Sosyalizm Gerçeği - Anna Bowman Dodd
Kitapyurdu e-kitap uygulaması üzerinden okuduğum için fotoğrafı bu şekilde paylaşıyorum. ![]()
Bu nasıl peki hitap ediyor mu? Yoksa Bir Kadın Astronotun Anıları gibi mi?
Kitaba başlarken 30-40 sayfa okuyup uyumayı planlıyordum. Okumayı bitirmeden bırakamadım.
Kısa 140 sayfa ama çok akıcı ve çarpıcı bir hikaye.
Kitabın yarısında kitabın birinci bölümü biterken Joanna iki dizelik bir şiir mırıldanyor. Burası hem hikayenin bilim kurgu tarafı hem de bizim hikayenin gizemine dair aydınlanmamızı sağlayan yer oluyor.
Aslında bir ipucu daha var birinci bölüm biterken olan şiir ile o ipucunu birleştirince anlaşılıyor ama onu söylersem tüm hikayenin gizemini kaçırırım. ![]()
Ben beğendim. 140 sayfalık kısa bir hikaye olmasına rağmen üzerinde uzun konuşmalara neden olacak çarpıcı bir hikaye.
Kovuk Palas’ın Esrarı - Osman Cemal Kaygılı
Anı-roman olarak adlandırabileceğimiz bu anlatıda Kaygılı, İstanbul’da sur diplerindeki bir kovukta yaşayan Derviş Balaban, namıdiğer Âşık Diyojen’le tanışma macerasını ve bu tuhaf adamın ilginç yaşamını anlatıyor. Romanda, Neyzen Tevfik, Mahmut Yesari, Baba Saffet gibi dönemin renkli simaları da gerçek kişilikleriyle çıkıyor karşımıza. (Arka Kapak yazısından)