Desenize ben Marple’a daha başlamadan sonunu getirmişim. Eee napayım yarım mı kalsın şimdilik? Zaten Marple’da örgü örüyor. Romatizmaları var.
Başka Marple kitabı varsa onu okuyup beğenmezseniz direkt kaldığınız yerden final yapın beğenirseniz de sona saklarsınız.
Beğenmeyeceğimi düşünmüyorum açıkçası. Bununla devam edeyim ben en iyisi. Bitti derken başa dönmek de güzel oluyor bazen.
Ben de kendisinin etrafında gelişen kurgu pek okumadım ama tek önerim Cinayet İlanı ile başlamaman. Ben Marple geçiyor diye merak etmiştim ama pek aradığımı bulamadım, kitap da bana göre oldukça monotondu.
Eğer Marple’dan önerisi olan varsa çok memnun olurum.
@Lorien_archers Ölüm İlanı dediğiniz, benim yukarıda bahsettiğim Cinayet İlanı mı acaba? Ben pek beğenmemiştim. Sonu harikaydı ama gelişen kurgu bana sakin gelmişti.
Cinayet İlanı benim en sevdiğimdi. Onu beğenmediyseniz Ölüm Adası güzeldir. Cinayetler Kulübü var öykülerden oluşan. Öyküler ortalama idi gerçi ama öykü severseniz deneyebilirsiniz.
Marple karakteri de güzel, bazen onun kendi kendine çemkirmeleri hoşuma gidiyor okurken ama Poirot apayrı bir seviye. Agatha başka bir boyuta geçiyor sanki onu yazarken.
Edit: Evet. Ölüm cinayet karışmış.
Ölüm Adası’na bir şans vereyim o halde. Cinayet İlanı’na başlayıp ara vermiştim. O da etken olabilir. Teşekkür ederim öneri için.
Altın Kitap bazen kendi kendine başlık değişikliğine gidiyor Öyle bir durum var sanmıştım.
Hocam kurgunun durgun olması biraz Marple’dan kaynaklı bence. Kendisi dedikoducu bir teyzemiz. Mesleği merak etmek. Örgü örüyor dedikodu yapıyor, olaylara hep 3. kişi olarak dahil oluyor biraz. Poirot mesela her kitapta çok aktif, gidiyor geliyor delil topluyor, sorguluyor ama Marple hep duydukları ile iş görüyor. Başka detektiflerin sorgulamalarını falan dinliyor. Kimsenin görmediği bağlantıyı bunları birleştirip kuruyor. Bu da haliyle biraz durgunluk hissi veriyor olabilir.
Bu kitapta sanırım kişilik özellikleri de anlaşılıyor. Aslında iyi bir okuma olabilir, benim için yanlış zaman veya Poirot kadar bir hareketlilik bekledim. Aslında sanırım ben araştırmada görevli olan diğer karakterleri beğenmemiş olabilirim, Marple’a inanmamakta ısrarcı olmuşlardı sanırım
Benim Christie kitaplarındaki önceliğim Gönül Suveren çevirisi olmaması. Ona dikkat ediyorum. Sayfa sayısında bile eksiklikler olduğu yazılıyordu.
Ben de şimdi elimdeki kitaplara bir baktım. Şimdi daha iyi anlıyorum
Uzun zamandır duyduğum en talihsiz yorumlar bunlar. Bence kesinlikle devam et. Şuan ana akım tüm fantastik serilwrden bana en çok keyif veren serilerden. Ayrıca evrendeki diğer kitapları fırtınaışıği 5ten bile daha çok bekliyorum.1😅
Özerkin Hisarı (Yeni Güneş Kitabı 4) - Gene Wolfe
Dördüncü kitabı okumaya başladım ve muhtemelen bu seriyi ileride ilk kitaptan itibaren yeniden okuyacağım.
Ben bu kitabın yarısına gelip bıraktım seriyi. Hayatımda okuduğum en garip seriydi. Çok kafam karışık halen. Bitirince yorumlarını çok merak ediyorum.
Geceleri çok güzel gidiyor bu kitabı okumak ama hikayeyi merak ettiğimden uyanır uyanmaz okumaya devam ettim.
Redaksiyonundan memnun musunuz? Ben Wells kitaplığından kısa bir kitap okumuştum ve çok kötüydü hiç böyle beklemiyordum çok üzülmüştüm. Orwell kitaplarında nasıl acaba?