Hikaye ilk başta biraz kopukmuş gibi hissettirse de sonradan açılıyor.
Diğer üç kitaba oranla daha fazla Vakıf havası var, daha çok seveceğim gibi duruyor. Ayrıca Kolera Günlerinde Se… pardon Aşk bitmek bilmiyor. 51 yıl 9 ay 4 gün dile kolay, ben de o kadar okumuş kadar oldum.
Çok iyi görünüyor. Resimli mi?
Takip ettiğim insanlar o kadar övdü ki kayıtsız kalamadım. İlk hikayeyi henüz bitirmedim ama şu an için hiç fena gitmediğini söyleyebilirim ^^
Ayrıntı Bilimkurgu serisinden okuduğum ikinci kitap. Bu serinin sevdiğim özelliği kitabın sonuna yazarın deneme, söyleşi gibi eserlerini de eklemeleri. Ayrıca açıklayıcı dipnotlar da okurken rahatlık sağlıyor.
Öyle mükemmel resimler yok. Resim kalitesi epey düşük.
Okumakta çok zorlanıyorum. Yüzüncü sayfaya çok zor attım kendimi doğrusu. Çeviride mi sorun var anlamadım. Seriye net olarak devam etmeyeceğim, iyi ki almamışım kalan kitapları
Agatha’nin anlatımı ciddi ciddi yağ gibi akıyor. Mümkünse tüm kitaplarını edineceğim. Bu seferki maceramız Jane Marple ile devam ediyor. Bakalım Bayan Marple nasılmış.
Ben en çok Poirot’un maceralarını seviyorum. Arkadaşları ile atışmaları çok keyifli, karakterin kendisi de çok muzip kurgulanmış. Yazardan çok ayrı kurgulara sahip kitaplar okudum, kendisi gerçekten usta kalemlerden biri.
Bunu da listeme alayım.
Poirot’un maceralarına ben de daha çok aşinayım. Muzipligi ve dostunun aralarında geçen konuşmaları ayrı bir güzel oluyor.
Ozaman klasik soruyu soruyorum. Okuma sırası olarak nasıl gidiyorsun?
Karışık gidiyorum. Hangisi elime gelirse onu okuyorum açıkçası. Mesela bu kitapta Kütüphanedeki Ceset kitabında olan olay çok yüzeysel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Spoiler niteliği taşıyor elbet. Dikkat etmek gerekiyor.
Hocam diğer Marple kitapları içinde sıralama olmasa bile yine de bu en son okunması gereken kitap. Marple serisinin son final kitabı. Ve Perde İndi gibi. Eğer elinizde mevcutsa Ölüm Çığlığı ilk göründüğü kitap. Benim favorim hep Ölüm İlanı olmuştur. Ben de sıralama yapmadan okuyorum ama son kitabı sona saklıyorum.
Edit: Cinayet İlanı.
Ben de Poirot’nun maceralarını seviyorum. Aslında belki de Marple’a karşı önyargım bile vardır İyisi mi birkaç tane Marple romanı da alıp okuyayım.