Okuyorum (Görsel Başlık)

Güne Jung ile başlayalım :nerd_face:

25 Beğeni

Teşekkürler ama daha önce en az 2 ( belki 3 ? :thinking: ) kere okuduğum bir kitap Hobbit, hikaye olarak aşırı aklımdaymış ya hala. Resimli bir baskı olunca hadi bir daha okuyayım dedim ama çok da zevk alamadım şu an.

İlk bölümü anca okudum zaten, bölüm sonunda ilk çizim geldi :smile: Çizimler çok güzel çok detaylı ama tam da hayalimde oluşan gibi olmadığından bir değişik geldi. Sonuçta geçmişte yapılan okumalarla kafada oluşan bir tasvir var, filmler var vs . Çizimlerin gazına geldim ama çok da hype lanacak bir şey yok gibi ya.

Zaten 30-50 sayfada bir, bir adet illüstrasyon yaprağı geliyor ayrı olarak.

2 Beğeni

Bende mi problem var yoksa artık bütün fantastik romanlar birbirine mi benzemeye başladı? yine aynı soyu sopu belli olmayan yoksul,fakir kahramanımiz bir sekilde bir eğitim alır ve meğersem özel güçleri var olduğu/kazandığı hatta kadim/yetenekli/yokolmuş bir aile/soy/ırk vs geldiği ortaya çıkar falan filan. Kitabı okurken sanki Cam şato vs serisini tekrar okuyorum gibi geliyor.

Sanırım özgün fantastik seri bulmak giderek zorlaşıyor :thinking:

4 Beğeni

İyi ki almamışım o zaman :sweat_smile: Mevzu Tolkien olunca insan çok fantastik büyülü çizimler görmek istiyor. Fiyatına göre de bol bol çizim olması lazımdı. :confused:

1 Beğeni

Harry Potterların büyük boy resimli baskıları gibi bir şey değil. Her sayfada irili ufaklı çizimlerin olduğu bir edisyonda değil. Sayfalar normal kitap metnini içerirken 30-40-50 sayfada bir tane daha kalite kağıda renkli olarak çizim basılmış bir yaprak geliyor. Çizimler güzel ama baskının ana öğesi değil yani, metni çeşitlendirmiş sadece.

2 Beğeni

Joseph Campbell’in teorileştirdiği hikaye anlatma metodu ve arketiplerine artık alıştık. İnsanlık on binlerce yıllık mitlerden bu yana devam eden bir geleneğin yerine ne koyacak çok merak ediyorum.

Post modern yazarlar biraz farklılaşmaya çalışıyor fakat fantastik eserler daha formülize ilerliyor bence de.

Yaratıcılığı daha çok evren kurmada görüyoruz fakat karakterler ve hikayenin ilerleyişi hep aynı neredeyse.

2 Beğeni

26 Beğeni

Yaştan mıdır nedir bana artık özgün gelmiyor kitaplar ve eskiden çok sevdiğim fantastik edebiyattan yavaş yavaş uzaklaşıyorum. Son okuduğum 3 kitaptan ( büyünün rengi, bıçağın kendisi ve haşhaş savaşı) sadece büyünün rengi çok ilgimi çekti. Onu da tudemin kampanyasını kaçırmayayım diye raftan aldım okuyayım dedim ne zamandır bekletiyordum. Üzüldüm bu kadar beklettiğime farklı bir havası varmış.
Bakalım şuan son umutlarım elimde ilk kitapları olan Malazan, Barut Büyücüsü, Elric ve Farseer serilerinde bunlarında ilk kitabı okuyup umduğum tadları bulazsam elveda diyebilirim artık fantastik dünyaya.

2 Beğeni

Ben de aynı fikirdeyim. Ben çoğu fantastik kitabı okumuş değilim ancak okuduklarımın çoğunda tema hep aynı ve birbirinin aynı kitapları almak bir noktada çok gereksiz hissettiriyor. Ömrümde zaten kaç adet kitap okuyabilirim ve bunun bir çoğu neden birbirinin aşağı yukarı aynı kitaplar olsun diye düşünüyorum. Bu yüzden fantastik edebiyatta belli başlı kitapları aldım gerisine hiç bakmıyorum bile. Zaten okuduğum ana tür fantastik değil, sadece eğleniyorum okurken. Şu an zaman çarkını okuyorum çok eğleniyorum ama konudan kafam dağılınca okuduğum paragrafa bakıp o an vakit kaybediyormuşum hissiyatı geliyor bazen. Bilmiyorum size de oluyor mu? Kitabı çok beğenerek okuyorum ama bazen bir noktaya geliyorum ki okuduğum sekans zaten okumuş olduklarıma benziyor ve o an heyecanım da yitiyor çünkü devamında ne olduğunu aşağı yukarı biliyorum. Zaman çarkının birinci kitabındayım ve böyle düşündüğüm anlar oldu. Okurken ne olacağını bilip bilmemeye değil de kitaptaki o anın heyecanına kapılmaya bırakıyorum kendimi. Bu anlar harici çok eğlenerek okuyorum, bitmek üzere. İkinci kitap itibariyle özgünleştiğini duymuştum, umarım daha çok keyif alırım ve devamını bildiğim şeyler olmaz.

5 Beğeni

24 Beğeni

21 Beğeni

Akıcı bir anlatım var kitapta. Birden fazla kişinin ayrı ayrı hikayesini okuyor gibiyim ama bunların hepsinin bir noktada birleşeceğinden eminim.

33 Beğeni

Birkaç ay önce başlayıp 150. sayfada bırakmıştım. Kısa kısa yazılmış farklı bakış açılarından dolayı içine girememiştim bir türlü. Sonra devam ederim demiştim ama kaldı öyle :smiling_face_with_tear: Bitirince yorumunuzu merak ediyorum.

2 Beğeni

Elbette yorumlarım. :slight_smile: Söylediğiniz gibi ilerliyor her şey. Kimyasalların, araba egzozlarından çıkan dumanın, makyaj malzemelerinin, kurşun elementinin, tarım ilaçlarının, savaşın ve diğer birçok zararın etkilerini her sayfada görüyoruz. Bu daha nereye kadar böyle gider bilemiyorum ama günümüzün en karanlık tarafına ışık tutuyor kitap. Henüz sonuçlarıyla karşılaşmadık ama böyle devam edersek kitapta gördüğümüz o korkunç manzaralarla karşılaşmamız kaçınılmaz.

2 Beğeni

Benim ana okuma alanım fantastik ve tarih/tarihi romanlardı. Bu ara yavaş yavaş ingiliz, fransız ve rus edebiyatına fena dalmış vaziyetteyim. Bu sebeple bir hayli okuma gerçekleştirdim. Mesela fantastikte yaşadığım tekrara düşme olayı ülke edebiyatları okumalarım da “dram ve melankoli” üzerine yaşıyorum ama orada ağır bir edebi oluşum var ve bu beni inanılmaz tatmin ediyor. Fantastikte zaten ülkemiz baskı, çeviri vs konularında sıkıntı yaşarken özgün ve düzgün çeviri eser bulmak çok zorlaşıyor. Mesela Bıçağın kendisi okumakta zorlandım. Araştırmalarımda çeviriden kaynaklandığı tahminim doğru çıktı.
Zaman Çarkı nı daha önce bitirdim. Çok uzun bir yolculuktasınız. Genel anlamda benim açımdan türünün kalitelilerinden. Tabii ara ara benzer yerler çıkabilir ama çok değil. Ben başından sonuna memnunum o seriden( - ha biraz fazla uzamış eleştirisi yapabilirim o ayrı- ) Zaman Çarkı özelinde söyle bir öneri verebilirim. Seriyi komple almadıysanız şuanki kitap fiyatlarından dolayı ve ana konunuz fantastik olmadiğindan ilk kitap bitince seriye devam etmek için iyi düşünün derim.

2 Beğeni

19 Beğeni

Normalde 4. Kitabı bekliyordum seriye başlamak için. Elimde olan ilk kitabından tadımlık alayım dedim. En azından seriye devam için bir fikir verir.
Hadi Bakalım inşallah övüldüğü kadar vardır…

30 Beğeni

Çok katılıyorum. Her edebiyat dalında bu durum yaşanıyor, normal tabi ama bahsettiğiniz gibi kurgunun teması harici edebi bir oluşum var. İnanılmaz keyif aldığım bir konu. Zaman çarkını evvelden toplamıştım ve okuduğum kadarıyla devam ederim diye düşünüyorum ama bir anda hepsini okuyacağımı sanmıyorum. Her bir kitabı o kadar uzun ki okurken geçen zaman içerisinde diğer sevdiğim türleri özlüyorum :slight_smile:

4 Beğeni

O zaman acizane tavsiyem, eğer not alarak okuyanlardansanız karakterleri not edin ve her kitap sonunda ufak bir özet ile nerde kaldığınızı kendiniz bir kağıda anlatın. Çok detaylar var araya kitap girince gözden kaçabiliyor. Not tutmuyorsanız her ay mutlaka bir ZÇ okuyun derim. Dediğiniz gibi okunacak çok kitap, sınırlı bir hayat var önümüzde yoksa bende tekrar okurdum. İyi yolculuklar size :blush:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi uygulayacağım. Epub versiyonuna notlar koyuyordum ama kitap bittiğinde daha derin bir not çıkaracağım. Çok teşekkür ederim :blush:

2 Beğeni