Okuyorum (Görsel Başlık)

29 Beğeni

26 Beğeni

Yıldızlardan Dönüş - Stanislaw Lem

34 Beğeni

Evde buldum bakalım çizgi roman gibi bir şey mi yoksa anlatımı çizimlerle mi pekiştirmişler, nasıl bir şey çıkacak :smiley: .

21 Beğeni

15 Beğeni

26 Beğeni

26 Beğeni

31 Beğeni

35 Beğeni

29 Beğeni

31 Beğeni

27 Beğeni

Çığrından Çıkmış Zaman - Philip K. Dick

“…. Dün gece benim yaşadığım deneyime benziyor mu? Burnumu sokmaya çalışmıyorum. O olay çok canımı sıktı. Bence bir terslik var.”
“Bir terslik var” dedi Ragle
“Sende veya bende ya da herhangi birinde var demek istemiyorum. Genel olarak bir terslik var yani.”
“Zaman çığrından çıktı” dedi Ragle. (S70)

Sözcükler, diye düşünüyordu. Felsefedeki temel sorun. Sözcüğün nesneyle ilişkisi … bir sözcük nedir? Keyfi bir işaret. Ama biz sözcüklerde yaşıyoruz. Bizim gerçekliğimiz şeylerin değil, sözcüklerin arasında. Her halükär da şey diye bir şey yok; zihindeki bir gestalt. Şeylik… madde hissi. Bir yanılsama. Sözcük temsil ettiği nesneden çok daha gerçek.
Sözcük gerçekliği temsil etmiyor. O gerçekliğin kendisi. En azından, bizim için.(S.67-68)

33 Beğeni

26 Beğeni

Hhmm Alper hocam PKD okuma seferberliği başlatılmış gibi sanki​:joy::joy:.

2 Beğeni

:slight_smile:

Okumadığım iki - üç PKD kitabı var zannediyordum, okumadığım kitapların listelerini yapınca okumadığım daha fazla PKD kitabı çıktı. Yeni PKD’ler gelmeden okunmamış bu kitapları okuyayım dedim. :slight_smile:

4 Beğeni

Kafa dağıtmak için hemen bitirebileceğim bir kitap. Hele hele içinde 5 - 10 tane iyi öykü varsa enfes olur.

25 Beğeni

Kapağa 10 saniye bakınca kör oluyorsun :joy:

3 Beğeni

25 Beğeni

28 Beğeni