Okuyorum (Görsel Başlık)

28 Beğeni

Malazan-Buzun Anıları bitti ama ben de bittim. Çok sevdiğim karakterlerden biri öldü. :melting_face: Hâlâ kendimde değilim de kafamı dağıtmak için Japon klasiği tatlı bir seçim olur bence.

31 Beğeni

20 Beğeni

Bioshock: Rapture Şehri-John Shirley

Oyunsever biri değilim. Kitabın konusu hakkındaki bilgim de sınrılıydı. Oynayanlar kadar atmosfere hakim olmadığım için okumakta zorlanacağımı düşünmüştüm. Öyle olmadı. Yazar betimlemeler ile Rapture’yi, karakterleri okuyucuya başarılı bir şekilde aktarıyor.

İşlediği konuyu ise çok hem de çok beğendim.

Anarko-kapitalizmden, sermayeleşmiş zora.
Devletsiz toplumda sermaye, zorun kullanım hakkını elde ederek devletleşiyor.

Tavsiye ederim. Okuyun, okutun.

24 Beğeni

18 Beğeni

Yazarın Homeros’un Kızı, Ben Claudius, Tanrı Claudius eserlerini çok beğenmiştim ve keyifle okumuştum. Bu kitabı da uzun zamandır okumak istiyordum. Umarım sevebilirim :blush:

37 Beğeni

Ve Ijon Tichy 'nin yolculukları başlasın. :slight_smile:

Yıldız Güncesi - Stanislaw Lem

Son zamanlarda, Tichy’nin metinlerinin gerçek yazarı konusunda şüphe uyandıracak bazı sözler edildi. Basında ise, Tichy’nin bir gölge yazar kullandığı veya ortada Tichy diye biri olmadığı ve kitapların “Lem” adında bir cihaz tarafından yazıldığı yolunda iddialar var. Hatta, bu iddialar arasında en aşırııya varan bir tanesi, bu "Lem"in insan olduğunu ileri sürüyor. Şimdi, uzay yolculuğunun tarihi hakkında biraz bilgisi olan biri LEM’in, LUNAR EXCURSION MODULE’ün [Ay Yolculuğu Modülü kısaltılmış şekli olduğunu bilir; bu, “Apollo Projesi” (Ay’a ilk iniş projesi) dahilinde ABD’nin inşa ettiği bir keşif gemisidir. Ijon Tichy’nin ne bir yazar ne de bir gezgin olarak savunulmaya ihtiyacı vardır. Yine de bu aptalca söylentilere kesin bir son vermek için bu fırsattan yararlanmak istiyorum. O halde açıkça belirteyim ki, LEM’in gerçekten de küçük bir beyni (elektronik) vardı; bununla birlikte bu cihaz seyirle ilgili çok kısıtlı işler yapıyordu ve tek bir tutarlı cümle yazması mümkün değildi. Başka bir LEM’in varlığı konusunda elimizde hiçbir bilgi bulunmuyor. Ne büyük çaplı elektronik makine kataloglarında (bak. Nortronics, New York, 1976-1979) ne de Büyük Cosmica Ansiklopedisi’nde (Londra, 1989) böyle bir şeyden söz ediliyor. O halde, elimizdeki işin ciddiyetiyle hiç bağdaşmayan bu söylentinin, Ticholojistleri çalışmalarından alıkoymasına bir son vermenin vakti geldi, zira bu bilim adamları Ijon Tichy’nin OPERA OMNIA’sını derlemek için daha çok emek ve uzun yıllar harcamak zorundalar.

PROFESÖR A. S. TARANTOGA

Karşılaştırmalı Astrozooloji Bölümü, Fomalhaut Üniversitesi, Ijon Tichy’nin Toplu Eserle- rinin Editör Komitesi ve üç aylık Tichiana dergisinin Editör Kurulu ile birlikte Ticholoji Enstitüsü Bilim Konseyi adına

ljon Tichy’nin metinlerinin bu yeni baskısını okurlarımıza sevinçle ve büyük bir heyecanla sunuyoruz.

27 Beğeni

Perseus’un bastığı bilimkurgu ve fantastik eserleri elimden geldiğince almaya ve okumaya çalışıyorum. Alanda yeni olan yazarları basıyorlar gözlemlediğim kadarıyla.

Rems Taşı: Tapaa Dağı, genel olarak güzel başladı. Yazar, dilini biraz daha geliştirebilir ancak yazarın ilk eseri olduğu için sorun etmiyorum ben. Bitirince kısa bir inceleme yazmak isterim.

Herkese iyi okumalar.:slightly_smiling_face:

16 Beğeni

Hayata beni tekrar bağlar umuduyla başladığım kitapta, insan ırkı komple hayattan kopuyor. Biraz yanlış bir tercih olmuş. Çok övülen bir kitap olmasına rağmen ya anlatılanları anlayamadım ya da bende beklediğim etkiyi yaratmadı.

Forumda övülen bir başka kitap. Bu sefer öncekinin aksine beklentim olmadan başlıyorum.

29 Beğeni
  1. ciltteyim. Okuduğum fantastik kurgu eserler arasında ilk sırayı aldı Berserk. Ayrı bir yolculuk cidden.

22 Beğeni

Birkaç sayfa karıştırayım 3 günlük tatilde okurum diye elime aldım bırakamıyorum. Harika başladı.

33 Beğeni

Keşke önce Yakın kitabı ile başlasaydın yazarın diline alışmak için ben 2 sene önce okumuştum Yakın kitabını yazarın anlatım diline hayran kaldım.

3 Beğeni

Onu da en kısa zamanda okuyacağım. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bitince yorum yaparım :slight_smile: Şimdilik 2 öykü okudum ama 2.öyküyü ismi “Aynı” çok sevdim. Konusu çok güzeldi ve hiç beklemediğim bir şekilde bitti, sonu özellikle çok iyiydi.

23 Beğeni

Byung-Chul han uber alles.

21 Beğeni

Bitince kısa bir yorumunuz iyi olurdu… :slight_smile:

2 Beğeni

Byung-Chul Han bence yaşayan en önemli filozof olabilir. Elbette Jurgen Habermas ve Slavoj Zizek de çok onemliler ama internet çağının zihinlerde ve toplumlarda yarattığı kırılmayi tam teşhis edemediler. Byung-Chul Han bu noktada yaşı itibariyle “bence” bu teşhisi müthiş bir kesinlikle yapıyor ve içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi algılayabiliyor.

Estetik ve siyaset felsefesi üzerine söyledikleri inanılmaz. Dünya toplulukları olarak nasıl bir dönüşüm yaşıyoruz ve her türlü iktidarlar bunu nasıl kullanıyor çatır çatır anlatıyor. Bence mutlaka okunması gereken bir adam ama dürüst olmam gerek, kolay okunan biri de değil.

Ben piyasada olan neredeyse tüm kitaplarını aldım ve okuyorum ama özellikle “Şeffaflık Toplumu” ve "Yorgunluk Toplumu"nu tavsiye ederim.

13 Beğeni

20 Beğeni

Yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Gülerek, eğlenerek okudum :smile: ancak herkes sevmeyebilir. Tüm öyküleri düzyazı biçiminde değil. Hatta bazılarına öykü denir mi emin değilim ama ben sevdim :smile: zaten çok kısa, okuyorum derken okudum :slight_smile:

19 Beğeni

Kuyruk-Basma Abdel Aziz

13 Beğeni