Okuyorum (Görsel Başlık)

23 Beğeni

30 Beğeni

Metisin bilim serisi kitaplarını meraklısı olan herkese tavsiye ederim. Yalın bi dille dünyaya, canlılara bakışımızı genişletiyor. Seviyorum.

32 Beğeni

27 Beğeni

18 Beğeni

15 Beğeni

Forumda etkinliği olan kısa bir kitap. Araya sıkıştırmaya çalışacağım.

15 Beğeni

Uzun zamandır aldığım kitapları ve okuduklarımı paylaşmıyordum. Bir değişiklik olsun diye ufaktan tekrar atmaya başlayayım dedim :slight_smile:

Japon klasiklerinden okuduğum dördüncü Dazai’ den okuduğum ikinci kitap olan Yeşil Bambu ve Fantastik Öyküler okuduğum kadarıyla oldukça hoş bence. İlk öyküyü okudum ve ikinciye geçtim. Kısaca bahsetmek gerekirse ilk öyküyü özellikle beğendim gerek ana karakterin Konfüçyüs’ ten alıntılar yapması gerek benim “hata” olarak adlandırdığım bazı düşünceleri vs. hepsi beraber oldukça güzel bir öyküydü. Ufaktan Halil Cibran havası aldım… İkinci öyküyü henüz bitirmesem de bunun ve diğer öykülerin de güzel bir noktaya bağlanacağını umuyorum. Osamu Dazai bence çok iyi bir yazar.

20 Beğeni

Keşke ikinci kitaba geçerken biraz ara verip başka şeyler okumasaydım.

24 Beğeni

Merhaba, herkese keyifli günler.
İkisi de keyifli. İş Bankası’nın bu serisinden ilk defa okuyorum. Ek olarak Kindle üzerinden Asimov’un Robot serisini okumaya başladım. Gerçekten iyi bir yazarmış. Çok keyifli ilerliyor. Neden çok okunduğunu ve sevildiğini anladım. :blush:

24 Beğeni

23 Beğeni

İkinci kitabını aldınız mı? Yeni bastılar sanırım

16 Beğeni

21 Beğeni

20 Beğeni

Evet dün başladım yarısını okudum çok hoşuma gidince akşam verdim siparişi Kitapyurdu üzerinden. Gelsin haftaya onu da okuyacağım :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Üçlemeyi bitirdim. Kalite olarak inişli çıkışlı bir seriydi. Öyle bölümler vardı ki acaba bıraksam mı dedim, ama asıl önemli olayların olduğu bölümler de çok iyiydi. 2. ve 3. kitaptan şöyle bir 50-100 sayfa kırpılması lazımmış. Yine de güzel bir serüvendi ve tatmin edici bir sonla bitti.

20 Beğeni

Özellikle beğenmediğin kısımlar neler oldu hocam açabilir misin? Listemde var, Tchaikovsky de çok beğendiğim bir yazar.

1 Beğeni

Ana hikaye ve iki yan hikaye var, hepsi birbirine bağlı tabi. Yan hikayelerden biri aslında ilginç ama oradaki kötü adamlar karikatür gibi. Ana hikayede ise bir şey deniyorlar, sayfa sayısına bakarak bunun başarılı olmayacağını biliyorsun ve olmuyor, ama asıl sorun bunu kitabın farklı yerlerinde 3-4 kere denemeleri. Yani aynı sahneyi 3 kere okumuş gibi hissettim.

3 Beğeni

Teşekkürler, anladım sanırım. Acele etmem öyleyse okumak için.

1 Beğeni