Kışgörmez serisinin 4. kitabı olan Son Eşik 4 yıl önce basıldı. O gün bu gündür İthaki devamını getirmiyor. Devamını İngilizce okuma imkanınız varsa şiddetle tavsiye ederim.
Teşekkür ederim öncelikle, O zaman Son Eşik kitabını da aldım mı Kara Elf üçlemesi hariç Türkçe çeviri serisi tamam. Sonrasındaki kitapları okumak konusunda, çeviri programları anlamaya katkı sağlar mı?
Bir forumdaş bu şekilde çeviri ile devam ederek (sanırım kitapları bütün olarak çevirebilmek için DeepL deneme sürümü almıştı 1 aylık, Drizzt başlığında detayları var. @Kenan_AKYOL hocam nerelerdesin? Sesin çıkmıyor?) tüm seriyi bitirmişti. Metni görmediğim için ne kadar iyi çevirdiğine bir şey diyemem ama yeterince anlaşılır olacaktır. Bu akşam fırsat bulursam çeviriyi kıyaslar yazarım.
Tekrar teşekkür ederim bilgilendirme için.DeepL sitesine baktım ve bir deneme yaptım.Ejderha Mızrağı’ nın Türkçe çevirisi olmayan Elven Nations serisinin 2.kitabı Kinslayers Wars dan bir kaç paragraf denedim olumlu sonuç verebilir. Kıyaslamanızı merak ediyorum
Serinin ilk iki kitabını Laika 2012’de bastı, 3. kitabı basamadan battılar. Ben ikinci kitabın ilk sayfalarını aşağıya ekliyorum, karşılaştırma açısından yardımcı olur.
Kitap on bölümden oluşuyor (Pandora, İokaste, Helene, Medusa, Amazonlar, Klytaimestra, Eurydike, Phaidra, Medeia, Penelopeia). Pandora’yı henüz bitirebildim. Daha başlarındayım.
Çok hoş bir kitap bence. Roman değil de inceleme tarzı.
@_Ged ile kitap hakkında konuşurken bu konuda yazmış olduğu bir makaleden bahsetti, okumak istedim ben de. Sağ olsun mailimden ulaştırdı. Aynı konu üzerinde çalışılmış bir metni okumak çok güzeldi. Bayıldım! Emeğine sağlık
Kitap çevirisi ile program çevirisine baktım öyle afaki bir fark yok; kitaptaki çeviride borazan derken programdaki trompet diyor. Program çevirisinde cümleyi tamamlama olmuyor bazen,kitaptan ya da oradaki çeviriden okumak ayrı tat ama program çevirisi de günümüze göre uyarlasa da bazı yerlerde elflere cin falan dese de toplamını göze aldığında illa ki okunmak isteniyorsa tercih edilebilir.
Okuyup okumamak arasında çok gidip geldiğim bir kitap oldu, hakkındaki fikrinizi bekliyor olacağım. Derslerin hafif kalacağından korktum ve okumadım henüz. Alıntılarınızı da takip edebilirim.
Merhaba, 40. sayfadayım şu an. Şimdilik iyi gidiyor. Geçmişle şimdi arasında mekik dokuyan bir anlatıya sahip, dönemin sorunlarını da işliyor. Hoşuma gitti, neler olacağını merakla okuyacağım 1000kitap uygulamasında birkaç alıntı paylaştım ama buraya atmadım. Buradan da paylaşayım o zaman bakarsınız. Bitince inceleme yazabilirim