Okuyorum (Görsel Başlık)

hacimli olsa da okurken yormadı üzmedi diğer kitapları bunda da aynı şekilde ilerleyeceğimi düşünüyorum :herb:

25 Beğeni

18 Beğeni

16 Beğeni

20 Beğeni

Filmi izleyeli de 15 sene falan oldu galiba :smile:

24 Beğeni

Stefan Zweig - Satranç

10 Beğeni

Dune son 100 - 150 sayfa kala yorunca araya Zweig atayım dedim.

15 Beğeni

26 Beğeni

Diskdünya okuyanlar kervanına hoşgeldiniz. Bu yolculukta size keyifli okumalar dilerim. Girişte zaten gerekli uyarılar yapılıyor, tekrar edip kafanızı şişirmeyeceğim. Sadece şunu tekrar etmekte yarar görüyorum. Her ne kadar hep uyarsakta genel olarak diskseverler yolculuğun o ilk heyecanıyla sürekli unutabiliyor ve sandığı göz ardı edebiliyor ve sonrasında çok pişman olabiliyorlar. O yüzden sandığa dikkat edin. İyi eğlenceler.

5 Beğeni

Hoşbulduk. :smiley: Aslında John Carter serisini okuyordum. Seriye ara verip vermemekte kararsız kaldım. Uzun süredir aklımdaydı Diskdünya. Sonunda başlayabildim. Teşekkürler…

3 Beğeni

Eşim @SMTZHR :purple_heart: severek okudu ve ısrarla önerdi ben de dayanamadım :blush:

16 Beğeni

Yalnız bu İthaki’nin çevirisi Niran hanıma ait değil diye biliyorum. Yıllar önce bu çeviriden okumuş ve de okurken epey zorluk çekmiştim. Aslıyla karşılaştırma şansım olmamıştı fakat okuma zevki açısından berbattı diyebilirim.

2 Beğeni

Eşimle bu konuyu konuştuk ben kitaba başlamadan önce. O, kitabı okumuş yıllar önce. Yeni kitap almak istemedim açıkçası. O yüzden idare edeceğim.

2 Beğeni

13 Beğeni

23 Beğeni

14 Beğeni

Çevirisinin baya kötü olduğunu duymuştum, ne zamandır merak ediyordum, bir şans vereyim dedim ve elimden düşmüyor. Cidden dümdüz çevrilmiş kitap ve muhtemelen çeviride bazı hatalar da var ama konu ve akış o kadar güzel ki çeviri benim için o kadar da önemli olmadı, yine de keşke daha iyi çevrilseymiş diyorum okurken. Aslında en temel sorun terimlerin çevirisinde ama ne oldukları da anlaşılıyor okurken. Ihsan Oktay kitaplarını okurken hani bir süre sonra dile adapte oluyoruz ya, bunda da öyle bir durum var. Konu genel olarak anlaşılıyor şu ana kadar. Kim kimdir, ne nedir ilerledikçe oturuyor. Bana fazlasıyla Cebirci havası verdi, ki o da zor bir kitaptı, ben belki de ondan dolayı çok severek devam ediyorum. Bakalım bitirince de görüşlerim aynı olacak mı?

21 Beğeni

Üstat ben Cebirci’ye bu ayın başında başladım ve kitap Naruto gibi oldu iyice. Paso filler attım araya. Canon olarak %10 falan okudum galiba. Gerçekten zor bir kitap ama ben de seviyorum bk türünde zor kitapları. Filler falan Naruto bile bitti sonuçta :grinning:, ben de içine girince nasılsa bitiririm.

2 Beğeni

Zor bilim kurgu kitapları başka bir tat gerçekten. Cebirci’nin içine girdikçe seveceksin çünkü gittikçe açılan bir kitap. Ben de bu kitaptan sonra (devam kitaplarını belki okurum hemen) Anathem’e bir cesaret deyip girişmek istiyorum. En gözümü korkutan kitaplardan birisi bilim kurguda.

3 Beğeni

20 Beğeni