Konu hakkında detaylı bilgisi olmayanlar için (benim gibi) güzel bir başlangıç bence. Derli toplu ve adım adım anlatıyor.
“Bize ücret ödüyormus gibi yapıyorlar, biz de çalışıyormuş gibi yapıyoruz.”
Genel olarak hangi konuda eleştiriliyor ve sizin bırakma sebebiniz nedir? Dördüncü kitap elime ulaştıktan sonra bende başlamayı düşünüyorum seriye o yüzden merak ettim.
Goodreads te şöyle bir yorumlar vardı okuduğum. Linkten üç yıldızlı türkçe yorumları filtreliyerek bakarsanız, üç adet yorum gayet özetliyor bence. İleti uzamasın diye buraya yapıştırmadım aşağıdaki linkten gidebilirsiniz.
Bunların dışında ek olarak benim hissettiğim, sanki kitapta birşeyler oluyormuşta okuyucu üzerine gelmiş gibi. Ne nedir kim kimdir hangi ırk nedir burası neresi biz kimiz gibi sorularla kafayı dağıttırdı bana. Yazar sözlüğü koydum beni ilgilendirmez gibi yazmış kitabı. Dramatik takılsan “bune saygısızlık okuyucuya karşı” dersin ![]()
Ben kitaplardan zevk almak, düşünmek, yeni şeyler öğrenmek, zaman geçirmek vs gibi olgular beklerim. Kitabı okuma sürecim resmen savaş vererek geçti ki bu sadece 250 sayfa için. Yok sözlüğe bak yok ırkları internetten forumdan araştır vs vs. @isos81 nun okuma etkinliğindeki emekleri olmasa çok önce bırakacaktım kitabı. (emeğine sağlık)
Kitabı bırakırken düşündüm bitirsem ne olacak? 10 kitaplık serüven tam bir labirent. Yok 1 in devamı 3 te yok 2 ninki 4 te vs vs aşağıda bir forumdaşın paylaşımını da;
görünce zaten işini savsak yapan ithaki kitapları geç ve fahiş fiyatlara basarken birde bu labirentte kaybolup, “kitap” okumak için böylesine yorulmaya gerek var mı dedim kendi kendime. Cevap basitti. 14 kitaplık Zaman Çarkı -ki benim en sevdiğim seridir, bu kadar zorlamadı beni ve bırakmaya karar verdim. Böyle tabii herkes böyle düşünmeyebilir bunlar benim fikirlerim sizde deneyimleyip kararınızı verebilirsin. İyi okumalar dilerim
Anladım hocam, teşekkür ederim.
Ben hiçbir etkinliğe katılmadan okumuştum üç kitabı da.
Yani daha önce adını duymadığım, bilmediğim bir seriye kör dalış yapmak istememiştim. Tabii birçok kez övüldüğünü ve beğenildiğini görünce İthaki’ye güvenmediğim halde bir şans vermek istedim. Doğrusu hiç pişman olmadım, dördüncü kitaba başlamak için de oldukça heyecanlıyım. Etkinlik olur diye bekliyorum belki beklemem okurum da. Evet, zor bir seri. Yine de katmanlı kurgusu ve her şeyin karmaşık oluşu gerçek yaşamdan koparmaya yetecek malzemeyle dolu. Araştırmak, sözlüğe bakmak, haritalara dönüp dönüp bakmak bile bir süre sonra keyifli bir eyleme dönüşüyor siz farkında bile olmadan. Ya da tüm her şeyi kenara bırakıp öylece okumaya da bırakabilirsiniz kendinizi. Sadece sözlük bile yeterli oluyor bazı yerlerde. Kasmamak lazım, rahatlayıp olayların ortasından başlayan bu evrende kendinize bir yer bulabilirsiniz gibi düşünün.
Herkes keyif alacak değil ama şans vermeden bilemezsiniz. Birden araya girip fikrimi belirtmiş oldum ama kusura bakmayın Malazan’ı çok sevdiğim için dayanamadım ![]()
Çok iyi yaptınız.
Teşekkür ederim.