Sonu hariç gayet güzel bir kitaptır. Sonu bana biraz vasat geldi ama belki de siz beğenirsiniz.
Konunun yanında Nazi Almanyasında geçmesi ve o ortamı iyi yansıtması dolayısı ile devam ediyorum. Konu ve kurgu da dahil olsaymış tadından yenmezmiş
Bu serinin tüm kitapları o dönemde geçiyor hocam. Benim de sevdiğim bir dönem. Okurken keyif aldım birçoğundan.
Daha önce çok yoğun bir dönemimde okuma fırsatım olmuştu ama hiçbir şey hatırlamıyorum, nöbetlerimde okuyordum. Güzel kitaba haksızlık ettim bence öyle bir zamanda okuyarak.
İyi ki etkinlik var Bu sefer Saramago’ya hak ettiği değeri vereceğim Etkinliğe bekleriz bu arada
Keyifli okumalar dilerim
Etkinliğe katılım beklediğimden fazla oldu. Bu ilgi için Rıhtım dostlarıma teşekkür ederim. Umarım sevilir de mahcup olmam
Teşekkür ederim. Ben de bu kadar çok katılım olmasını beklemiyordum doğrusu. Ama kalabalık olmamız çok güzel oldu tabii Umarım herkesin hoşuna gider.
Devam kitapları birbirinden bağımsız mı?
Her kitaptaki cinayetler/olaylar birbirinden bağımsız. Ama arka plandaki olaylar tarihsel süreç içerisinde devam ediyor. Örneğin Doğu Cephesinde görev yaparken Berlin’e tayini çıkıyor, orada görev yapmaya devam ediyor. Bunun gibi. İkinci Dünya Savaşı’yla ilgili olaylar da yıl yıl devam ediyor kitaplarda. Bir tarih zinciri var yani.