İlk kitabını etkinlikle okuyup beğendiğimiz Bob’un (ve klonlarının) hikayesi devam ediyor. Güzel de gidiyor.
Ben de geçen seneki etkinlikten heveslenip bir kenara not etmiştim seriyi. Bu yıl 4 kitabı da okurum sanırım.
Dün tesadüfen bir videoya denk geldim bk kitaplarında adı geçen gezegenlerin ve sistemlerin galaksimizdeki konumunu görsel olarak gösteriyordu. En sona Bobiverse’yi koymuşlardı. Bob’un gittiği yerleri gösteriyordu. Seri dışarıda seviliyor galiba ki Dune, Vakıf falan da vardı videoda onlarla birlikte anılmış.
Kafa yormadan okunan keyifli bir seri, sevilmesi şaşırtıcı değil. Kitaplar arasına biraz zaman koymak isteyebilirsin asma, üst üste okunmaya çok uygun değil bence. Tarz hep aynı ve karakter odaklı olduğundan sıkabilir.
Başkalarının Acısına Bakmak, uzun zamandır okuma listemdeydi. Maalesef savaşlar hiç bitmiyor, oturduğumuz yerden bir sürü kötü habere tanık oluyoruz. Bu nedenle daha çok okumak istediğim bir eserdi, şimdi başlıyorum.
Herkese merhaba. Iris Murdoch okumayı çok severim. İlişkiler üzerine yazan bir felsefeci. Yazar kesinlikle tavsiyemdir.