Boleyn Kızı’nın devamı sayılan kitapları yıllar önce okumuştum ama kuzenlerin savaşı diye geçen seriyi okumamıştım.
Madem başladım tüm kitapları kronolojik olarak okuyayım dedim☺️
Bu arada gerçekten güzel kitap artık çeviriyle mi alakalı bilmiyorum ama Boleyn Kızı’na göre yazım dili vs. daha iyi geldi bana. Gerçi onu da okuyalı çok oldu sırası gelince tekrar okuyacağım.
Hasan Fehmi Nemli çevirisi, uzun uzun cümle çevirisiyle artık pes ettirecek kadar yorucu gelmişti bana. Çünkü cümleye hakimiyetimi yitiriyordum…En iyi ve akıcı çeviri DEX yayinevinin ciltli edisyonuyla “Gizem ve Düş Gücü Masallari” başlığıyla yayımlananı. İletişim Yayınlarının ise işe yarar sadece dipnotları kaldı geriye.
Merhaba, çocuk/genç kitapları okumaya devam ediyorum. Mumyanın Uyanışı’nı okumuştum bu kitaptan önce. Oldukça başarılı buldum. Şapkacılar ise gerçekten özgün bir kitap. Yazarın yarattığı fantastik evrenden adlandırdığı eşya isimlerine kadar farklı bir dünya. İki kitap da kesinlikle önerimdir.
Bitti bitecek ince bir kitap. Fabl diyebilirim. İnsanlara hayvanlarla ilgili masallar üzerinden ders verme kitabı. Her masalda anlatılmak istenen ders verici şeyler var. Beğendim.
arkeoloji müzesi’nin bahçesinde thomas bernhard okumak yazardan okuduğum onuncu kitap “ungenach” oldu. yazarın müthiş bir kalemi var, herkese önermiyorum çünkü hiç keyif vermiyor bahsettiği şeyler. insanlara tahammül edemediğim zamanlarda tercih ediyorum genelde.