Merhaba herkese. ![]()
Uzun bir zamandır İthaki Modern’i takip etmiyordum ama Esrik Ağacın Meyvesi oldukça ilgimi çekti. Sürükleyici ve dolu dolu bir anlatısı var. Atmosferini beğendim. ![]()
Kitaba talibim hocam. Bu fiyat kaçmaz. ![]()
Harika bir antik kitap. Yunan mitolojisinin ana kaynaklarından neredeyse kutsal kitabı. İşKültür’ün ciltli baskısını çıkarır mı acaba diye kara kara düşünüp yolunu gözlediğim kıymetlisi…
Nereye yazayım bilemedim. Diana Gabaldon’un hem dizisini hem de kitaplarını takip eden var mı acaba?
Yunan mitolojisinden ne varsa keyifle okurum, bu kitabı da bir türlü okuyamamıştım. Sonunda okuyorum. Azra Erhat’ın yorumlarıyla beraber oldukça kıymetli bir eser.
Huzur…
(20 kelime sınırı)
Aynen öyle valla. Yakında köyü ve çatısı olan herkes değerini bilmeli.
Maskeli Balo’yu okumadan önce Operadaki Hayalet’i adam gibi okumak lazımmış. Tek bir eser/konu ile bağ olarak bakınca diğer diskdünya kitaplarındakinden çok daha fazla göndermesi varmış.
Kitabı yarıladıktan sonra buna ayıkmam çok iyi olmadı ama
. En azından daha geç olmadan Operadaki Hayalet e başladım.
3 secenekten biriyle, izlemeniz daha verimli olurdu (Chaney/Webber/Rossum).
2000 lerin başı gibi olan uyarlamayı zamanında izlemiştim, hatta kitabın kapağını da filmden almış sanırım Martı
Kapaktaki Emily Rossum
.
İşin sıkıntısı bu seferki diskdünya kitabı öncekiler gibi birkaç gönderme yapıp geçmiyor gibi, tüm kitabı operadaki hayaletin diskdünya paraleli gibi kurgulamış sanki. Yoksa ildiğim bir macera Operadaki Hayalet, ama yüzeysel bildiklerim ve 20 sene önceden aklımda kalanlarla Maskeli Balo içindeki göndermeleri yakalamak çok zor gibi.
Evde de yıllar önce promosyon kitap olarak gelen bir Operadaki Hayalet edisyonu varken açıp okumanın zamanı geldi dedim
Belki bitirdikten sonra filmi de tekrar izlerim.