Okuyorum (Görsel Başlık)

Artık hangimiz önce okursak birbirimizi haberdar edelim o halde. Ben de çok memnun olurum :slight_smile: Augustus kitabı ikimizde de varmış, en merak ettiğim eserlerden biri.

Roma İmparatorları’nın üç ciltlik versiyonu da elimde bulunuyor. Augustus’tan sonra bu kitaplara başlamayı düşünüyorum.

İncelememi okumanıza çok sevindim, güzel yorumunuz için de teşekkür ediyorum :slight_smile: Çok incesiniz :smiling_face_with_three_hearts:

Kont Belisarios’u yazarın diğer kitapları kadar sevemedim. Belki de beklentim çok yüksekti. Fakat gerçeklere dayanması ve dediğiniz gibi Doğu Roma dönemi hakkında olması nedeniyle okunmaya değer bir eser. Tarihsel romanları sevdiğim için pişman olmadım :slight_smile: Umarım sizin hoşunuza gider.

18 Beğeni

Historia Augusta güvenilirliği oldukça şüpheli bir kaynak haberiniz olsun, içinde alıntısı yapılan kişi ve belgelerin çoğu uydurma. Yarı kurgu ile tam kurgu arası bir eser. Gerçi baskının önsözü varsa bunlar anlatılıyordur herhalde.

Augustus’un hayatından sonra Suetonius’un 12 Sezar’ına bakabilirsiniz. Sezar-Domitian arasını anlatıyor.

4 Beğeni

Bu sohbetten sonra Augustus için okuma iştahım kabardı. :slight_smile: Ağustos ayında okumayı düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa. :melting_face:
Livia’dan bugüne kadar okuduğum kaynaklardaki yansıtılan karakteri dolayısıyla nefret ettim, yaşadığı zaman için de tartışmalı bir figür olmuş. Burada Livia’ya nasıl değinilecek merak ediyorum.

Historia Augusta, 3 cilt olması dolayısıyla gözümü korkutuyor, umarım keyifli ve kolay bir okuma olur, sizin düşüncelerinizi okumayı bekleyeceğim.

Yine bu konuda çok beğenilen ve övgü alan kurgu dışı bir başka kitap da Gaius Suetonius’un On İki Caesar’ın Yaşamı. Roma imparatorlarının biyografilerini içeren öncü eserlerden. Onu da bu sene bitmeden okumak istiyorum, belki sizin de ilginizi çeker.

Kont Belisarios’u bir süre daha erteleyeceğim o halde, art arda okuduğum bu kadar iyi tarihsel romanlardan sonra ben de beklentim yüksek olarak başlarım veya beklentimi düşürsem bile sürekli diğer eserler ile karşılaştırırım ve kitaba da haksızlık etmiş olurum. Bu yüzden yorumunuzu paylaşmanız benim için iyi oldu.

Bu arada mesajı gönderdikten sonra fark ettim @M3rett0 12 Sezar ile ilgili yorumuzu görmeden tekrar eder gibi yazmışım, kusura bakmayın.

1 Beğeni

Keyifli okumalar. Umarım siz de kitabı benim kadar sahiplenip seversiniz. :blush:
Gün geçtikçe daha çok sevdiğimi fark ettim. Sanırım şu ana kadar okuduğum en iyi kitap.

3 Beğeni

Teşekkür ederim, güvenilir olup olmadığını bilmiyordum. Yanıtınızı dikkate alarak okuyacağım. Önsöze bakma fırsatım olmamıştı, okurken de bakacağım mutlaka. Öneriniz için de ayrıca teşekkür ederim. @M3rett0

Ağustos’ta yoğun olmasam okurdum ben de ya :face_holding_back_tears: @Derya şimdiden iyi okumalar size. Livia çok farklı biri gerçekten de, ben de merak ediyorum onu.
Teşekkürler, keyifli olmasını umuyorum bu üç ciltlik yolculuğun :slight_smile:
O öneriyi de dikkate alacağım kesinlikle :+1:

@alys teşekkür ederim :slight_smile: Proust’u geçemez tabii ki benim için. Sizin kadar bayılır mıyım bilmiyorum fakat seveceğimi düşünüyorum. Şimdilik aramız iyi :cherry_blossom:

3 Beğeni

Hocam,
Aynı yazarın Sezar biyografisini de okumak gerekiyor. Hatta kronolojik olarak Augustus’tan önce geldiği için Augustus biyografisinden önce okumak daha mantıklı. İş Kültür’den çıkan bu kitabın baskısı var mı, erişilebilir mi bilmiyorum.
Yazarın iki kitabı da çok ayrıntılı, tarihi belgelere dayalı ve öğreticiydi. Cumhuriyetten İmparatorluğa geçiş dönemini okumak için çok güzel kaynaklar.

6 Beğeni

Öneriniz için teşekkür ederim hocam. Fakat bu kitabın baskısı yok. Augustus’tan önce geldiğini biliyorum. Augustus’la ilgili edindiğim bilgiler henüz tazeyken onun hakkında yazılmış eserleri okusam daha iyi olur diye düşünüyorum.

İş Kültür bu diziyi ciltsiz formatta basmaya başladı. Tolkien mesela. Belki bu kitabı da yayın sırasına alırlar. Tekrar baskı olursa kitaplığıma ekleyeceğim mutlaka.

1 Beğeni

23 Beğeni

Merhabalar. Seride Ciltli olarak baskısı tükenen 10 dan fazla kitabın karton kapak baskısını yaptılar. Ceaser da büyük ihtimalle listeye eklenmiştir.

1 Beğeni

Merhaba. Tolkien ve birkaç biyografi daha vardı aklımda ama 10’dan fazla kitabı bastıklarını bilmiyordum. Çok teşekkür ederim, umarım eklenmiştir.

1 Beğeni

17 Beğeni

22 Beğeni

16 Beğeni

Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı serisinden sonra Monte Cristo Kontu’na başlamak istedim.
Yaklaşık 12 sene önce İthaki baskısını bir solukta okumuştum. Şimdi tekrar, ayrıca Hasan Ali Yücel serisinden okumak istedim.

32 Beğeni

Ben bu seriyi okumayı bırakmıştım aslında, sonra yeni çevirilerin geldiğini gördüm. Bir ara sepet tamamlarken bunu da ekledim sanırım. Hala içimde bir tereddüt var ama umarım pişman olmam :smile: .

23 Beğeni

Başlayayım bakalım…

20 Beğeni

24 Beğeni

29 Beğeni

18 Beğeni

Proust Projesi’ne başladım.
Eseri hazırlayan Andre Acıman ile birlikte 28 yazarın, Kayıp Zamanın İzinde’den sevdikleri bölümleri ve Proust hakkında görüşlerini okuyacağım. Sabah önsözü okuduktan sonra işlerimi halletmeye koşmuştum. Şimdi ise bu güzellikle beraberim.

Maalesef kitabın baskısı yok. Birkaç ay önce Nadir’den uygun bir fiyata kapmıştım… Sadık bir Proustsever olarak bu kitaptan mahrum kalamazdım. Hadi Proust dozumu almaya gidiyorum ben :white_heart:

23 Beğeni