Yaklaşık yarılarına geldim ve şu ana kadar çok beğendim. Evet bazı şakalarını anlamak mümkün değil ama yine de atmosfer içerisinde o şakalar da oldukça eğlenceli kalıyorlar. Dili çok akıcı ve biraz hüzünlü biraz keyifli… ilginç bir eser, bakalım bitirdiğimde düşüncelerim nasıl olacak.
Kitabı görünce yine okuyasım geldi
Maşallah kediniz çok tatlı, tüyünden çok ömrü olsun
Bizim Tostiğimiz de bazen taşıma kutusunda uyuyordu, tıpkı bu güzellik gibi. Aynı renkti hatta, kırıldığı için yenisini eşim almıştı. Bu rengi sevdiğimiz için bunu tercih etmiştik. Eskisine hiç girmiyordu, yenisinin yanından ise hiç ayrılmıyordu ![]()
Çok teşekkür ediyorum o sizin Tostiğinizin güzelliği.![]()
Hava sıcak olunca ya parke ya da taşıma kutusunu tercih ediyor. Normalde battaniye örmüştüm altına ama sıcakladığı için çıkıp önünde yatıyordu. Ben de kaldırdım. ![]()
Sizin kedinizi de görmeyi çok isterim. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için de.![]()
Ben de ilk okuduğumda “Katip Bartleby” gibi çok etkilemişti.
İki farklı mangası mevcut. Henüz İthaki baskısını okumadım ama Gerekli Şeyler’den çıkan manga oldukça güzeldi. İlginizi çekerse bakabilirsiniz.
Tostiğim birkaç ay önce melek oldu maalesef
Rica ederim ne demek
Genelde parkeleri tercih ediyorlar evet ![]()
Başınız sağ olsun bilmiyordum.
Yattığı yer incitmesin çok güzel bir minnoşmuş.![]()
![]()
Merhaba teşekkür ederim bakmayı çok isterim gerçekten severek okudum çünkü.![]()
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için
Kedileri gördüğümde aklıma hemen Tostik geldiği için düşüncelerimi yazasım geldi, bilmeniz gerekmiyor tabii ki çok incesiniz ![]()
Ben de hem iki manga, hem de kitapların Sel ve İthaki baskıları mevcut. Mangaları okumak için önce kitabı okuyayım diyorum. Bir türlü fırsat olmadı
Oysa kitap da kısacık bir şey…
Evet çok vaktinizi almaz. Sindirerek yarım günde bitirebilirsiniz. Adını hayatıma ayrı bir yere kaydettiğim kitaplardan.
Güzel kitaptı. Biraz boğucu bir havası vardı ama çok iyiydi ![]()
@anon36599817 bu da güzel bir kitaptı. Ara ara sıkılmış olsam da o macera temposu pek aksamıyordu. Sonuna doğru kitapta bahsi geçen iddia ile ilgili ne olacak acaba diye iyice meraklanıyordu insan. Bay Fogg’ un ilginç bir karakteri vardı ve genel olarak Passepartout’ un telaşına kapılıyordum ben ![]()
Sen ve kitabın boğucu olduğunu iddia etmek? Beni şaşırtıyorsun Berhan… ![]()
gerçekten de öyle, yazarın diğer okuduğum kitapları gibi bu kitabı da mükemmel bir kurguyla sunulmuş bir ders kitabı gibi
coğrafya, tarih, sanat, fizik, kimya her alanda bu kadar güzel bilgileri böyle keyifli macera kitaplarında sıkmadan verebilmesi her seferinde beni çok şaşırtıyor.
Eh bu kitaptan sonra henüz elime Dazai’ nin başka bir kitabını almadığımı söylemem yeterli olur sanırım. Çok akıcı bir kalemi var ama bahsettikleri… Yorucu ![]()
Şöyle düşün ayrıca Eylülcümsu, bir göl denizle buluştuğu zaman kendini aşarak büyür. Dazai deniz, ben ise göl ve barındırdığımız tüm bu su yoğun ve boğucu kasvet ![]()
@anon36599817 aynen yazar çok farklı konulara ustaca değinebiliyor. Henüz üç kitabını okumuş olsam da ben de kalemini seviyorum açıkçası. Ancak Seksen Günde Dünya Gezisi, Doktor Ox’ un Deneyi ve Zacharius Usta kitapları arasından sanırım en çok beğendiğim, tahmin ettiğim kadarıyla daha az bilinmesine karşın, Zacharius Usta olmuştu. Doktor Ox’ un Deneyi’ ni açıkçası şu an çok iyi hatırlayamasam da ilk okuduğum kitabı Zacharius Usta’ daki kibir teması ve içerisinde barındırdığı üstü kapalı anlamlar ile felsefesi çok hoşuma gitmişti.