Okuyorum (Görsel Başlık)

21 Beğeni
  1. sayfadayım. Zor oldu ama bu sefer bitirip seriye veda edeceğim :slight_smile:

31 Beğeni

Ben 6.kitaba geçtim. 2025 yılı içerisinde seriyi bitirmeyi planlıyorum bende.

6 Beğeni

Ben baya reading slump yaşadım hocam son 2 kitapta. Sanderson’un devreye girmesinden midir bilmiyorum olaylar hızlanmasına rağmen kitap akmadı bir türlü. Sizde olmaz umarım.

1 Beğeni

Malum soruyu sorayım mı peki :slight_smile:

1 Beğeni

Tabii hocam, sorun :slight_smile:

19 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi mi, Zaman Çarkı mı? Neden?

2 Beğeni

Bence Zaman Çarkı daha rafine bir şekilde yazılsaydı ve örneğin 6 cilte sığdırılsaydı, hikayeye etkisi olmayan karakter çıkarılsaydı en iyi fantastik eser olduğu konusunda çoğunluk hem fikir olurdu.

Bir çok farklı devlet, birbirinden tamamen farklı kültürler, farklı ekonomi sistemleri, taht oyunları gibi bir çok unsur bu kitapta mevcut. Kral Katili Güncesi’ndeki en temel unsurlardan birisi olan aynı mitlerin farklı kültürlerde farklı şekilde anlatılması teması bu kitapta yoğun bir şekilde işleniyor. Bundan dolayı benim okuduğum eserler arasında kompleksliği en yüksek olan fantastik eser diyebilirim.

Yüzüklerin Efendisi’nin edebi kalitesi her halükarda daha yüksek. Tolkien daha iyi bir yazar.

Fakat Robert Jordan da bir Tolkien olmasa dahi FRP oyunu gibi eser yazmış diyemeyiz, kesinlikle fantastik eserlerin ortalamasının üzerinde edebi kalite mevcut.

Bir bütün olarak ele aldığımızda bu haliyle dahi Yüzüklerin Efendisi’nin 3 kitabının çok üzerinde bir eser bence Zaman Çarkı. Hikaye çok daha büyük, Yüzüklerin Efendisi’nde asla görmediğimiz çok fazla ayrıntıyı görebiliyoruz, bu kadar ayrıntı verilmesine rağmen göze çarpan mantık hataları yok, karakter sayısı çok fazla ve özellikle erkek karakterlerde hepsinin orijinalliği belli bir düzeyde yakalanmış. (Ne yazık ki kadın karakterler de bu orijinallik pek yok, kadın karakterlerin konuşmaları dahi birbirine benziyor özellikle aynı kültürde olanlar)

Kıyaslamayı Tolkien Evreni Vs Zaman Çarkı şeklinde yaparsak da benim için %10, %20 gibi çok büyük olmayan farklarla Tolkien Evreni daha öndedir.

7 Beğeni

Elinize sağlık, teşekkür ederim

1 Beğeni

19 Beğeni

İlk iki kitabını 5 sene önce okumuştum. Bakalım aklımda kalmış mı.

24 Beğeni

İkisi de ayrı ayrı harika kitaplar. :blush:

26 Beğeni

28 Beğeni

27 Beğeni

33 Beğeni

Pişti yaptım o zaman :laughing:

Gözden kaçmasın, buraya da etkinlik linkini bırakayım :slight_smile:

24 Beğeni

Bir kaç gündür Selçuk Ablanın Günlüklerini okuyorum. Zaten tüm kitaplarını defalarca okumuştum. Yazarın kurmaca dışındaki halini okuma şansının olması kendisine ilgi duyan okurlar için çok anlamlı oluyor. Kim bilir belki Günlükleri de sonradan tekrar okunur. :innocent: Daha önce başlıkta gönderi paylaşmamıştım. İlk paylaşımım sevdiğim bir yazar ile başlamasını istedim. Herkese keyifli okumalar… :raising_hand_man:

25 Beğeni

Akıyor maşallah. :slight_smile:

25 Beğeni

22 Beğeni