Romanların şahını okuyorum…
İmamoğlu’nun tutuklanmasının kaçınılmazlığından, olacak eylemler için Askeri Stratejinin Temelleri, boykotlar ve eylemler bayramda da doludizgin devam ederse bayram sonrası kısmetse olacak grevler için Çalışma ve Tüketim Sosyoloji’ne başlamıştım.
Tutuklanma, Saraçhane’den vazgeçilmesi, eylemlecilerin farklı daha hedef odaklı olması ve karşı-devrimcilerin sokağa inmesinden müteakip 2. faz okumalarımı paylaşıyorum.
Eylemlecilerin mevcut durumu ayrıca göç eden eğitimli insanlarımızın ki savaş tehlikesini atlatırsak birkaç yıl içindeki ülkemize beyin göçü yapmalarını beklentisiyle başlıyorum. Diğer kitap karşı-devrimciler ve potansiyel destekçileri için. İyi günleriniz olsun.
Bu ay ikisini okumakla geçiyor. Kilitli Oda Muammaları’nı sevdim. Şu ana kadar karışık şekilde 10-15 öykü okudum. Cinayetin işlenişini veya katili tahmin edebiliyorum ama oldukça zevk alarak okuyorum. Favorim hâlâ Agatha Christie/ Rüya.
“Sanki her şey birden mevcut, her an aynı zamanda var oluyor. Şimdi her ikimiz de imanımızı, dünyayı görme tarzımızı bölümleyemeyecek kadar cahil bir hâlde karşı karşıya duruyoruz - böylelikle görülebilecek ne varsa aynı anda görüyoruz ve dikkatli davranmazsak aklımızı kaçıracağız.” 262.sayfa