Okumaktan soğutur bu baskılar. Eski kapaklar çok güzeldi. Yine de kapağa değil içeriğe bakıyor ve okuyoruz Ahmet ![]()

Asıl kapaklar bunlar @SJack
Bunlar daha güzelmiş bak.
Bence, benim çevremden gözlemim. 23-24 den önce HP okunamışsanız, sonrasında pek sarmıyor. Çok daha genç yaşlar üzerinde etkisi büyük ama ilk okumada yaş ilerledikçe HP genç yetişkin kitabı gibi geliyor.
Şöyle bir önyargı var HP çocuk kitabı diye. O algıdan dolayı bunlar oluyor hep. Bakınız örnek çocuk kitabı yazarı Jules Verne. Halbuki Jules Verne bence çocuk yazarı değil, kitapları da çocuk kitabı değil.
Önyargı değildir bence bunca seneden sonra okuyanı çoktur.
Çocuk kitabı değil ama ben de çok ileri yaşlarda okuduğumdan genç yetişkin olduğu düşüncesindeyim. Dediğim gibi biraz bu seriyi ilk hangi yaş döneminde okuduğunuz, famtastik hikayeler ile olan ilişkiniz ile ilgili.
JV ile ilgili mevzu büyük ölçüde kısaltılmış, çocuk kitabı olarak basılmasıyla alakalı oluşan algıdan kaynaklıydı.
Bence ilk 2 kitap dediğin gibi ama sonrasında olaylar daha karanlık hal alıyor ve ölümler gerçekleşiyor. Bu haliyle hem çocuk hem genç yetişkin kitabı olmaktan çıkıyor olarak düşünüyorum.
Kitabın karakterlerinin YA olması ile kitabın YA kitlesine hitap etmesi arasında fark olabiliyor. YA ana karakterlere sahip olan HP kitaplarının etkisinin maksimum olması için genç yaşlarda okunması gerektiğine katılıyorum ama kitapların YA olduğuna katılmıyorum.
Aslında uzun zamandır Storytel kütüphanemde ilk kitap duruyor, tekrar dinleyeyim diyorum ama henüz elim gitmedi. Başlayabilsem, yukarıdaki önermemizi de test etmiş olacağım. ![]()
Açılımı ne tam olarak ![]()
Çok güzel, gel aramıza katıl
İlk 2 kitabı bitir hocam, 3.kitaptan sonra konuşalım ![]()
Buna örnek Zaman Çarkı da verilebilir sanırım.
YA - Young adult - Genç yetişkin.
@isos81 Dinlemek sayılmaz, okursan testi kabul ederim, dinlersen kabul etmem. ![]()
Kralların Yolu bekliyor, onu bitirmem lazım ve daha önümde çok uzun bir yol var. Bir de aynı kitabı ikinci kez okumaya elim gitmiyor benim pek. Okumadığım kitaplara haksızlık olarak görüyorum bunu. ![]()
Valla o zaman emekli olmamı bekleyeceksin mecburen. ![]()
Benim de şöyle sil baştan Sanderson okuyasım var. 5. kitap Türkçe de yayımlandıktan sonra yeni baştan Elantris ile Sanderson’ları okumayı yeniden yapacağım.
Etkinliği beklemek yok mu?
Etkinliğe katılırım yine biraz tozunu alıyorum.
Madem öyle bir niyetin var, Kralların Yolu ile başla işte. Mis gibi etkinlik de var. Biz 4 kitap okuyana kadar beşinci kitap da çıkar, sonra birlikte beşe girişiriz. ![]()
5 çıksın ilk 2 kitap hatta 3’ün büyük kısmı tekrar okuma olacağı için ben etkinliğe yetişirim. Hatta o arada Elantris, Sissoylu, Savaşkıran, Beyaz Kum’u da (Türkçe de olduğu kadarıyla
) yeniden okumuş olurum. ![]()
Bir seriye, evrene odaklanıp okuyunca çok daha keyifli oluyor.
Ben 5’i bekleyip öyle katılayım aranıza.
Kendi açımdan katılıyorum. Okuduğum ilk fantastik kitap/seri harry potter’dı. Ondan dolayı çok keyif alarak okumuştum (16 yaşlarındaydım sanırım). Fakat harry potter’dan sonra okuduğum her fantastik kitap harry potter’dan soğumamı sağladı. Şu an dönüp bakınca hp evreni çok yavan geliyor.