Okuyorum (Görsel Başlık)

Akıllara

ve

image

olaylarını getiren hadise.

Böyle yazınca da ekşici piçlere benzedim sanki. :sweat_smile:

14 Beğeni

12 Beğeni

Filmin çıkmasına yakın güzel bi indirime girmişti amazon.tr de. Umarım türkçe çevirisini de görürüz.

19 Beğeni

32 Beğeni

18 Beğeni

20 Beğeni

Aslında hepsini okudum fakat kısa ve çabuk okundukları için tek tek atmak istemedim.

30 Beğeni

20 Beğeni

19 Beğeni

20 Beğeni

Tamamen safsata bir kitap ama okuması çok eğlenceli

1 Beğeni

Bu tür safsata kitaplardan uzak durmanızı naçizane tavsiye ederim.

Siz okumuş muydunuz?

Evet yaklaşık 30 yıl önce okudum ve o ilk gençlik heyecanıyla çok da etkilenmiştim. Sonrasında kitapların safsata olduğunu, yazarın para kazanma ve sansasyon yaratma amacıyla kalemini eline aldığını okuyunca da biraz hayal kırıklığı olmuştu. Dinler/Medeniyetler tarihini merak ediyorsanız, çok daha saygın isimler var yararlanabileceğiniz.

3 Beğeni

Aslında merak ettiğim spesifik olarak bu kitaptı. Kitap zaten tamamen doğru olduğu iddiasında değil. Yazarın kendi mantığınca bir teorisi var, bunun altını doldurmaya çalışıyor. Ne kadarı geçerli, ne kadarı safsata tartışılır tabi.

Kitaptan şöyle bir alıntı bırakayım:

Elbette bu varsayımımızda pek çok boşluk var. Kanıtlarımız eksik olsa da gelecekte bu boşlukların bazılarının dolacağına inanıyorum. Bu kitap bazı kurgulardan olușan varsayımları anlatıyor ve varsayımlar doğru çıkacak diye bir kural yok elbette. Öte yandan, tabuların sağladığı emniyetle yıkılmadan kalan dinlere bakınca, varsayımlarıma en az onlar kadar şans tanıyorum.

2 Beğeni

Sorulması gereken bazı sorular var: Daniken varsayımlarını dinlerle bir mi tutuyor? Onun varsayımları bir din mi? Neden herhangi bir dinin öğretisini bir kenara bırakıp onun varsayımlarına itibar etmeliyim? Neden onun varsayımlarını bilimsel süzgeçten geçirmek yerine inanmayı seçeyim?

Şahsen ben seviyorum. Bazen insan kurgu olarak da okumak istiyor, konuları çok ilgi çekici oluyor :sweat_smile:

:man_shrugging: Yani uyarmadı demeyin. Dolandırıcılıktan hapis yatmış adama itibar etmediğiniz sürece benim için sorun yok.

1 Beğeni

Kendi adıma konuşayım, sizin kadar etkilenmedim :blush:

1 Beğeni

Volkan bak bu site tahminimce 30 yıla yakındır duruyor, arşiv kısmına atmış o zamanki ana menüleri. Biraz kurcala, en azından konu başlıklarını çoğaltmış olur kafandaki. Şimdi araştıracak, okuyacak daha çok kaynak var.

https://www.crystalinks.com/directory.html

1 Beğeni