Çizgi Romanı Anlamak’ı 3. okuyuşum sanırım, her seferinde hayran kalıp seneye tekrar okuyayım diye geçiriyorum. Alfa Ayının Kabilelerini de yarıladım sanırım, okurken bir yandan psikoloji slaytlarıma geri dönüp karakterlerin sonraki adımını öngörmeye ya da tahmin etmeye çalışmak çok eğlenceli oluyor. Çoğu açıdan da psikolojik kondisyonlara uygun yazılmış diyebilirim karakterler için.
Dizisi ilk çıktığında 1. sezonunu izlemiştim, devamından haberim yok. İnternetten okuduğum kadarıyla ufak farklarla başlayıp sezonlar ilerledikçe farklar artıyor.
Örneğin: Dizide Naomi protomolekülü gizlice Fred Johnson’a veriyormuş. Kitapta tüm ekip anlaşıp veriyor. Dizide sanırım Naomi daha bir fanatik "belter"mış.
Veya 3. sezonda kitaptaki ve dizideki Ashford’un alakaları yok. Kitapta Bull ve Pa diye iki karakter var, onların yerini Drummer almış dizide.
Seri 9 kitap, dizisi 6 sezon olduğunu düşünürsek sonlara doğru daha büyük kesintiler yapmışlardır. Ama okuduğum yere kadar doğrultu aynı gibi, sadece karakterleri ve olayları kırpmışlar biraz.