Merhaba herkese . Uzun zamandır bilimkurgu okumuyordum. Mor Bulut’u merak ettim. Şu ana kadar pek beğenemedim ama devam ediyorum.
Evimize ve kitaplarımıza kavuştum. Hemen kitap okuyacağım tabii ki. Uzun zamandır Japon klasiklerinin yüzüne bakmıyordum, Bir Adamın Savaşı’na başladım şimdi.
Yazar: Ahmet Naim Babanzade
Konıyu hem ayetler ışığında, hem de hadisler ışığında detaylıca açıklamıştır. Bir müslüman özelinde dinin önüne ırkını belirtecek derecede kendini belirtemez. Sorulduğunda sadece söyleyebilir. Osmanlı Devleti’nin son demelerinde yaşayan münevverler olarak tanzimat’ın fikri yönden beslendiği kaynayağın batıda özellikle yahudi ilim adamları tarafından sistematize edilmesi ve buradan milliyetçilik ve ırk tandanslı olarak nevşu nema ile ulus devletlere idealize etmiştir. Ziya Gökalp özelinde açıklamaya çalışılmış olması ise önemlidir. Dinin yerine, ( ulus) Türkleştirmek, İslamlaşmak ve Muasırlaşmak diye sistemini kurmuş, dini devletin tahakküm zincirlerinden kurtarmak ama tamamen dini de toplum bünyesinden çıkarmadan garplılaşmayı ön planda tutması ve bu şekilde devletin gelişeceğinden dem vurmuştur. Bu topraklardan dinin izale edilmesi balığın denizden çıkması gibidir. Avrupalı Türkün eşittir müslüman olarak bilmiştir ve hala da bu şekilde tasavvur edilmiştir. Çok uzatmadan faydalı ve okunması gereken bir eserdir. Dili ağır ve ağdalı değildir.