Fazla çocuksu diye yorumlar vardı o nedenle bir türlü almadım ama eğer o kadar değilse benim de sevdiğim bir tarz ve konu. Yokyer’e bayılırım mesela. Sizce nasıl?
Hangi Anna, Celal hocanınki mi?
Ben çocuksu bulmadım. Tabii Perdido’nun karanlık ve ürpertici atmosferi arıyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Her yaş grubunun keyif alacağını düşünüyorum. Önceden okusaydım fantastik macera kitabı olarak yine beğenirdim. Ancak hem yazarın eleştirdiği noktaları anlamazdım hem de kelime oyunlarını yakalayamazdım. Espri olan yerleri orijinalinden de okudum. Aldığım keyif iki katına çıktı. Çevirisi de çok başarılı. Yine de malum China bey herkese hitap eden bir yazar değil. Tarzına aşinaysanız şans verin derim.
Uzun zamandır gördüğüm en güzel kapak tasarımı.
Teşekkür ederim kesinlikle şans vereceğim. China Mieville çok farklı ve başarılı bir yazar. Şehir Ve Şehir gibi aşırı uçuk bir şehir inşasına okuru inandırabilmek bence büyük maharet. Bu kitabı da merak ediyordum ama işte malum yorumlardan dolayı uzak durmuştum. Şimdi ekledim listeme.
İsa’dan tam 458 yıl önce, ilk defa sahnelenen bu üçleme tragedya, -doğası gereği- okurken katarsis etkisi yaratması bakımından Ashülos’ün günümüze ulaşabilmiş bir mücevheri.
Okuması çok keyifli. 3 ayımı almıştı sindire sindire okumuştum. Keyifli okumalar
Yandık alıntıların bitmez artık ![]()
![]()