Okuyorum (Görsel Başlık)

Bu tür konular için iyi bir konu açılabilir ama sabah şafak baskınına maruz kalabiliriz bir gün. :smile:

2 Beğeni

Yüzü görünce kitabın adını başta “Selfie” diye okudum, dedim selfie çekmese de olurmuş. :sweat_smile:

3 Beğeni

LitRPG’ye devam. Eşlik etmek isteyen olursa bana DM’den yürüsün. :slight_smile:

12 Beğeni

80 sayfa civarı okudum. İlk hikayedeki topluluk Ursula K Leguin kitaplarını anımsattı bana. Uzun bir yolculuk olacak gibi görünüyor.

18 Beğeni

Gerçek hayatta bu tip diyaloglar içerisinde çokça bulunmuş bir insan evladı olarak asıl çekindiğim şey şafak baskını değil aslen. Bunu söylemenize içten bir kahkaha attım ama bana rahatsızlık veren kısmı birilerini gerçekten kırmak üzmek ihtimali. :blush:

3 Beğeni

Şeriattan ziyade 8. Yüzyıl Arap yarımadasında islam hakimiyetinin yeni yayılmaya başladığı zamanlar olduğundan biraz daha islam öncesi anlayışın da altta yattığını düşünüyorum.

Aslında bu noktada kitap oldukça ilginç çünkü ilk 100-200 sayfa oldukça ağır ilerlerken (hem şiddet ve cinsellik hem de zenciler, yahudiler ve sizin de bahsettiğiniz üzere Türkler gibi farklı ırklara ve kadınlara yönelik söylemler konusunda) ileriki bölümlerde bunun çok daha yumuşadığını gördüm. Anladığım kadarıyla dönem olarak da ilerlenilmesiyle ilgili bu çünkü en başlar daha 8-10. yüzyıl civarı iken ilerledikçe 15-16. yüzyıla geliyoruz. Dönemin düşünceleri diye yorumluyorum bu konuda biraz da.

4 Beğeni

24 Beğeni

Beklentimi karşılayamadı.

22 Beğeni

17 Beğeni

23 Beğeni

22 Beğeni

27 Beğeni

Gayet ilgi çekici başladı. Ama yazı puntosu çok küçük olduğundan gözlerim 15 sayfada yoruldu.

23 Beğeni

Arzular Arasındaki Dar Yol - Patrick Rothfuss

25 Beğeni

Popülaritenin gerisinden geliyorum

18 Beğeni

19 Beğeni

Bir yabancı bir de Türk öykü kitabını birlikte okuyorum.

18 Beğeni

Karanlığı Seversin - Stephen King

25 Beğeni

23 Beğeni

22 Beğeni