İthaki Modern dizisinin beğendiğim kitaplarından birisi. Cormac McCarthy kitapları ile birlikte bence dizinin en iyi kitapları arasında.
Kitabın henüz başındayım ama çok ilgi çekici bir atmosferi var, okutturuyor kendini. Bitirdikten sonra İthaki Modern dizisinden Cormac McCarthy’nin kitaplarını da okumak istiyorum, önce Yol’u mu okusam Tanrı’nın Bir Kulu’nu mu okusam acaba hocam hangisini önerirsiniz?
Bana “İhtiyarlara Yer Yok” kitabı biraz daha önde gibi geliyor. “Yol” ve “Tanrı’nın Bir Kulu” kitapları da çok beğendiğim kitaplar.
Beğenme sıralaması yapsam şöyle yapardım.
İhtiyarlara Yer Yok
Yol
Tanrının Bir Kulu
Her üç kitabın filmi de var. Film beğeni sıralamam da kitaplarla aynı sıralamada.
Yol hem kitap olarak hem de film olarak resmen psikolojimi bozan nadir eserlerdendir. Postapokaliptik atmosfer ancak bu kadar gerçek olabilir, bu kadar insanın iliklerine işleyebilir. İhtiyarlara Yer Yok bence de daha başarılı, hem kitap hem de film olarak, ama Yol daha sarsıcı yine de. Arada aklıma geldikçe hala rahatsızlık hissettiğim sahneler var.
Phlebas’ı Hatırla - İain M. Banks
90’lı sayfalardayım, çok iyi başladı kitap. Galiba bu serinin sadece ilk kitabını basmakla yetinecekti İthaki.
Enstitü tek roman mı ypksa bir dizinin öncesi veya ardılı mı?
Seri değil, tek başına okunabilir.
Bir ya da iki kitabı daha basılacak demişlerdi. Player Of Games ve Use Of Weapons olabilir sanırım sıradakiler. Ayrıca ben de çok sevmiştim Phlebas’ı Hatırla’yı.
Sekizinci kitap mükemmeldi, uzun zamandan beri bu kadar adrenalin pompaladığım bir kitap okumamıştım. Hemen son kitaba geçtim (yazar 3 kitap daha yazacak).
Uzun zamandır okuma listemdeydi, geçen ay tesadüfen Amazon’da bulup almıştım. Nihayet başlıyorum bu gece. Diğer okumaların arasında gidecek.
İnsanın Hikayesi - James C. Davis
Kitabın ilk 3 bölümünü okudum. Çok detay vermeyen ancak akıcı ve rahat anlaşılır bir anlatımı var. Bu akıcı anlatımda yazarın katkısı kadar çevirmeninde katkısı olduğunu düşünüyorum. (Barış Bıçakçı)