Okuyun/Okutturun dediğiniz Kitaplar

Hani böyle okuduktan sonra yerinizde duramayıp heyecanınızı paylaşacak insan ararsınız işte burası tam yeri. İllaki herkesin kesinkes bir tavsiye kitabı vardır. Mesela ilk tavsiye benden gelsin. Oğullar Ve Rencide Ruhlar. :slight_smile: Kara mizahın polisiyeyle birleşmesini ve başkahramanı 5 yaşında çocuk olan bir kitap düşünün. Okuduğunuz her dakikayı zevkle geçireceğinize dair ben kefil oluyorum :wink:

1 Beğeni

Her ne kadar kurgu evrenlerin hastası olsam da bence klasiklerden belli başlı kitapları tüm okurların deneyimlemesi gerek. Ben bu başlığa cevaben Suç ve Ceza, Germinal ve Sefiller’i seçeceğim sanırım. Ancak bunun yanında Zamyatin’den Biz ve Orwell’dan 1984 ve aslında bir kuram kitabı olan ama bizi distopik bir geleceğe götüren toplumsal kabullerimizi konu alan Şeytana Satılan Ruh ya da Kötülüğün Egemenliği kitaplarının da sunduğu okuma deneyimi bence insanın ufkunu genişletecek nitelikte. :krs:

1 Beğeni

Eleştirel düşünme konusunda ufuk açtıran kitap Sofie’nin Dünyası. Çok iyiydi be!

3 Beğeni

Çok klişe olabilir ama Hobbit’i okuyun. Yani Yüzüklerin Efendisi’ni okumasanız bile Hobbit’i okuyun. Okumadan ölmeyin :smiley:

4 Beğeni

Ben, Robot, Isaac Asimov’un robot serisine girmeden önce okunması gereken kitap olduğu zaten sağda solda yazıyor ama siz onun için değil, bilim kurguya giriş için bile okuyabilirsiniz. (Daha önce bilim kurgu okumamış arkadaşıma tavsiye etmiştim, yani denendi onaylandı. :slightly_smiling_face: )

1 Beğeni

Karşılaştırmalı Mitoloji : Tolkien Ne Yaptı ?
M. Bahadırhan Dinçaslan

Centilmen Piç serisi kesinlikle

3 Beğeni

Akıcı kurgu ve canlı karakterleri olan kitaplar nasıl yazılır deneyimlemek adına Anthony Burgess. Ha, illa isim lazımsa, Doktor Hastalandı tavsiyelerin başını çeker muhakkak.

Brandon Sanderson - Sissoylu Serisi lütfen okuyun.

3 Beğeni

Sineklerin Tanrısı-William Golding Çocukların saf meleklerden ziyade insan olduğunu ve bu doğalarının nelere sebep olacağını çok güzel bir şekilde anlatıyor. Kesin okuyun

2 Beğeni

Zaman Çarkı Serisini okuyun.İlmek ilmek işlenen bir dünyanın keyfini çıkarın :heart_eyes:

5 Beğeni

İnanılmaz bir eser , kesinlikle her yaştan her okurun hayatına katması gerektiğine inanıyorum.Cemal Süreya ve Tomris Uyarın çevirisi de cabası…

Kesinlikle katılıyorum. Ama bütün fantastik serileri bitirip okumak en mantıklısı :smiley:

1 Beğeni

Kral katili serisi diyeceğim ama yeni başlayan biri 3. Kitap için daha ne kadar bekler bilemedim

3 Beğeni

Sanırım bu bölümde bir çok kitap adı verebilirim. Yine de beş tanesinden fazlasına şey etmeyeyim.

Puslu Kıtalar Atlası (Aslında İhsan Oktay ANAR’ın tüm kitaplarını önerebilirim ancak PKA’nın yeri ayrı.)

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Kral Katili Güncesi 1. Gün: Rüzgarın Adı ve 2. Gün: Bilge Adamın Korkusu (3. Gün bir türlü gelemedi.)

Fareler ve İnsanlar

On Beş Yaşında Bir Kaptan (Yaşınız kaç olursa olsun, orijinal uzunluğundaki halini bir kere de olsa okuyun derim.)

6 Beğeni

Çok kitap yazılır buraya ama; hayatımın kitapları diyebileceklerim ve tavsiye edeceklerim aşağıdaki gibi ;

Babalar ve Oğullar/ Turgenyev
Kumarbaz / Dostoyevski
Tutunamayanlar/ Oğuz Atay
Arcturus’a Yolculuk /David Lindsay
Mülksüzler /Ursula k le Guin :pensive:
Ulysses /James Joyce

4 Beğeni

Doktor Ox’un Deneyi/Jules Verne
Amak-ı Hayal/ Filibeli Ahmet Hilmi
Hayy bin Yakzan/İbn-i Sina-İbn Tufeyl
Dipnot: Amak-ı Hayal kitabının Türk edebiyatının ilk fantastik romanı olduğunu okumuştum diye hatırlıyorum ama yanlış bilgi vermek istemem.

Çok güzel öneriler sunulmuş.

Ama ben şimdilik sadece şunu söylemek istiyorum:

İçeriden Ölmek”, Robert Silverberg

7 Beğeni

Bunu her fırsatta o kadar çok belirttin ki, elimdeki kopyasını ilk fırsatta okuyacağım artık :hanci:

2 Beğeni

Sanırım bende her daim özel yeri olduğu için kendisini bu listeye dahil edebilirim: Bram Stoker - Dracula

2 Beğeni