- Çöpe Atıyorum
- Satıyorum
- Hediye Ediyorum
- Kitaplığımda Duruyor (Kötü de olsa kıyamıyorum)
0 oylayanlar
0 oylayanlar
Simgesinden tutup “bıraktım” klasörüme taşıyorum.
Ben başka bir zamanda tekrar okuyorum. Çünkü başta beğenmeyip sonra beğendiğim çok kitap oldu. Ya da tam tersi… Bazı kitapların kişiye özel belli okunma zamanları olabiliyor sanırım. Mesela Genç Werther’in Acıları’nı sevmemiştim, Bir Delinin Anı Defteri’ni de öyle. Ama başka bir zamanda tekrar okumayı düşünüyorum ikisini de.
Ukitap’tan takaslayıp yeni bebekler alıyorum.
Başta beğenmeyip tekrar okuduğumda beğendiğim, ayrıntıları kafamda birleştirip gerçekten kitabı, olay örgüsünü anlayabildiğim bir kaç kitap oldu. Örnek vermek gerekirse Dan Brown-Da Vinci Şifresi. İlk okuduğumda anlamsız ve çözülmesi zor gibi gelmişti. İkinci okuyuşumda puzzle gibi parçalar birleşmişti hikaye ile alakalı. Sonra Harlan Coben-Kapan kitabı çok basit bir polisiye gibi gelmesine rağmen ikinci okuyuşumda daha iyi olduğunu gördüm. Ancak başta beğenip sonra beğenmediğim bir kitap olmamıştı.
Gözüm bir daha görmesin diye birine hediye ediyorum.
Kitap biriktirme hastalığı olanlar olarak bu konuda zorlandığımızı söyleyebilirim
Hiçbir şey katmayan, hiçkimseye de katmayacağını düşündüğüm hatta içinde olumsuz bir sürü düşünce bulunduran kitaplar bulmuştum üç beş. Acımadım geri dönüşüme attım. Çünkü kimsenin okumasını istemedim.
Gerçekten okuma ihtimalim yoksa ya da önceden okumayı denemiş sevmemiş uzun süre olduğu yerde kalmış, bir süre sonra da durum nefret etmeye dönüşmüş kitaplar için genellikle birisine denk gelince “aaaa al bu senin olsun” diyerek iteliyorum. Acaba yapmasam mı? Belki kitapları daha fazla sevme ihtimallerini baltalıyorumdur. Verdiklerim pek okumayan ama kitap okuma ihtimali olan, seveceğine inandığı bir kitap olursa onu okuyabilecek kişiler de.
Beğenmeme durumu lisenin başlarında falan okuduğum kitaplar için geçerli aslında. Okuduğum kitapların türü değişti.
Okuyup beğenmediğim kitapları satıyorum ama bariz bilgi hatası olan kitapları çöpe atıyorum.
Kıyamam kitaplarıma onlar benim kıymetlimssss…
Bende de o hastalık var ama değer vermediğim beğenmediğim kitapları çıkartıyorum
Genelde satarım. Ama ikinci el olarak pek para etmeyecek kitapları isteyen olursa hediye ederim. Fazlalığı sevmeyen birisi olarak, o kitap rafta altı aydan fazla duramaz yoksa deliririm
Havalar soğuk oldumu güzel yanıyorlar.
Neden? Ekmek istemez su istemez. Bırakın arkadaşlarının yanında öylece dursun.
Gerekli bulmadığım her şey sıkıntı veriyor bana. Ben de isterdim biriktirebilmek de olmuyor
Kütüphaneye geri veriyorum.