Okyanusta İnsan Tarlası

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Okyanusta İnsan Tarlası – Aylık Öykü Seçkisi

Oylumlu ve kıvrımlı camgöbeği bir yılan balığı; okyanusun ortasında yağ gibi süzülerek, bir küçülüp pir büyüyerek; ondan bayağıları öldürerek, gitmesi gereken yere doğru ıslak ıslak yüzüyordu. Önünde biteviye açık okyanus; okyanusun içinde nemli kendisi, iştahla zamanını ısırıp, zalimane yiyordu. Rutubette yemek içmek, yerken öldürmek ve ölmek, hızlı ilerlemek yüzerek ilerlemek hep ilerlemek istiyor; sonra durunca…

1 Beğeni

Okurken derin bir okyanusta, karanligin içinde ete susamış yaratıkların binbir dişiyle etrafımda gezdiğini hissettim. Bence olay kurgusundan ziyade atmosfer betimlemeleri çarpıcı şekilde öne çıkan bir öykü. Bazı bölümlerdeki betimleme zenginliğinden kaynaklı uzun cümleler, kimi okuyucuyu yorabilir. Bu yazım şekli benim de zaman zaman içine düştüğüm bir durum fakat tercih meselesi haline geliyor bir yerden sonra.
Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba,

Atmosferi görünür kılmak için özel bir çabam olmuştu. Karşılık bulması beni mutlu etti.

Diğer taraftan, aslında kapalı ve okuru yoran bir anlatım benim metinlerimin genelinde olmaz. Ancak bazen kendi sınırlarımın dışına çıkıp deneysel metinler üretmek hoşuma gidiyor ve farklı açılardan beni besliyor. Bu hikaye de böyle bir bakış açısının ürünü. Baştan sona alegorik bir anlatımı yoğun bir edebiyatla beslersem ortaya ne çıkar sorusunun cevabı.

Güzel incelemeniz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Öykünüzü okudum. Farklı bir bakış ve daha önce deneyimlemediğim bir atmosfer fakat bana başarıyla aktarıp anlatabildiğinizi düşünüyorum hikayeyi. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Teşekkür ederim.
Farklı bir bakış derken hikayenin içeriğindeki mesajdan mı bahsediyorsunuz acaba merak ettim.

1 Beğeni

Rica ederim. Aslında suyun altındaki bakış açısını kast ettim. Sarmaşıklar, çeşitli balıklar farklı betimlemeler ve benzetmeler gerektiriyor şüphesiz. Ait olmadığımız bu dünyaya için açıklayıcı olmuş. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok yaratıcı bir kurgu. Beğendim. Tasvirlerin okyanustaki balık gibi kaygan şekilde akıp gitmesi daha hoş olurmuş bence. Yine de çok güzel.

Teşekkür ederim.
Normalde ben de akıcı metinleri okumayı ve yazmayı daha çok severim. Ancak bu hikayeyi yazarken okurun hızlanmasını engellemek ve cümleleri anlamaya çalışırken daha fazla düşünmesini de istedim. Başarılı oldum mu, bilmiyorum. Ancak bir sonraki seçkide daha akıcı ve açık bir üslupla bir şeyler yazacağım sanırım.
Son tahlilde, beğenmenize sevindim.

1 Beğeni