Öldür Sevdiklerini / İki Kelime Çıkar (7. Dönüşüm)

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp masaya vurdum kravatını bırakmama rağmen aynı pozisyonda kaldı. Cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince tek söz etmeden gitti. Bu davranışım nedeniyle tezahürat topladım. Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında gururlandığını herkes biliyordu. Üşütüğün tekiydi çünkü.

Not: @Abraxas’a bu metin için teşekkür ederim. Çok eğlenceli gerçekten. Başka metin önerilerine açığım.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp masaya kravatını bırakmama rağmen aynı pozisyonda kaldı. cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince söz etmeden gitti. Bu davranışım nedeniyle tezahürat topladım. Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında gururlandığını herkes biliyordu. Üşütüğün tekiydi çünkü.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp masaya kravatını bırakmama rağmen aynı cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince söz etmeden gitti. Bu davranışım nedeniyle tezahürat topladım. Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında gururlandığını herkes biliyordu. Üşütüğün tekiydi çünkü.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp masaya kravatını bırakmama rağmen aynı cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince söz etmeden gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında gururlandığını herkes biliyordu. Üşütüğün tekiydi çünkü.

Görüyorum ve artırıyorum.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp masaya kravatını bırakmama rağmen aynı cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında gururlandığını herkes biliyordu, üşütüğün tekiydi çünkü.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp Masaya kravatını bırakmama rağmen, aynı cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında herkes biliyordu, üşütüğün tekiydi.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Masaya kravatını bırakmama rağmen, cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı önümden aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında herkes biliyordu, üşütüğün tekiydi.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Masaya kravatını bırakmama rağmen, cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters ters bakarak bardağı aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında biliyordu, üşütüğün tekiydi.

Not: Biri bizi durdursun :grinning:

2 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Masaya kravatını bırakmama rağmen, cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters bakarak bardağı aldı. Bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Aslında Üşütüğün tekiydi.

3 Beğeni

İşgüzarı çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Masaya kravatını bırakmama rağmen, cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti. Bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters bardağı aldı. Bir daha Benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Üşütüğün tekiydi.

3 Beğeni

Burada hikaye koptu bence.

İşgüzarı çektim. Burnu Yanağıma değiyordu. Masaya kravatını bırakmama rağmen, cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince gitti bu davranışım nedeniyle Tahtakafa alkışlarla, Amcabey övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Babam ters bardağı aldı. Benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Üşütüğün tekiydi.

2 Beğeni

3. DÖNÜŞÜM BİTTİ.

ÖZGÜN METİN:

İşgüzarı, sallanıp duran kravatından yakalayıp kendime doğru çektim. Burnu yanağıma değiyordu. Dönüp suratına bile bakmadım. “Onlara de ki,” dedim diğer elimle babamın rakı bardağına uzanırken. “Çocuk, insanın atasıdır.” Rakıyı dipleyip bardağı da tak diye masaya vurdum. Kravatını bırakmama rağmen donmuş gibi aynı pozisyonda kaldı. Nemenem bir cehennem cücesiyle karşı karşıya bulunduğu kafasına dank edince de tek söz daha etmeden basıp gitti.
Bu iğrenç davranışım nedeniyle masadaki üşütüklerden epeyi tezahürat topladım. Tahtakafa Amca ve Mecit alkışlarla, Amcabey ise övücü olduğunu tahmin ettiğim hırıltılarla beni kutladılar. Yalnız babam suratıma ters ters bakarak bardağı önümden çekip aldı. Hesapta, bir daha benzeri bir davranışta bulunursan canına okurum demeye getiriyordu. Tabii aslında içten içe ne kadar gururlandığını herkes biliyordu. O da üşütüğün tekiydi çünkü.

Alper Canıgüz - Oğullar ve Rencide Ruhlar

DÖNÜŞMÜŞ HALİ:

4. METİN:

Hakan’ın son okuduğu kitap on üç yaşındayken babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri adındaki romanıdır. O romanı da beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Birkaç ay sonra Hakan hiç yazılmamış romanları okuduğunu iddia etmeye ve konularını çevresindekilere anlatmaya başlamıştır. Bunu yapmasının nedeni gerçek bir romancı olacak kadar hayal gücüne sahip olmasına rağmen binlerce cümle kuracak kadar sabrı içinde taşımamasıdır. Ve tabii, adlarını hatırlamadığını söylediği kişiler tarafından yazılmış bu romanların konuları beğenilmediği takdirde zekası da aşağılanmış olmaktan kurtulmaktadır.

Diğer piçler Hakan’ın bu alışkanlığını bilmez çünkü hiçbirinin konusuyla çok ilgilenseler bile romanı satın almaya yetecek kadar merakı yoktur. Dostları, romanın en ilgi çekici yanlarını anlatır ve bu onlar için yeterlidir. Önsözleri, denemeleri, makaleleri, giriş, gelişme ve sonuçları, kompozisyon yaşını geçtikleri yıllarda terk etmişlerdir.

Piç - Hakan Günday

@isos81 Murat Eken’in sesi kulağınıza yankılandı mı? :smile:

4 Beğeni

Dördüncü metin olarak Hakan Günday rica edebilir miyim hocam?

3 Beğeni

Bu metinden fena işler çıkar. :slight_smile:

Hakan’ın son okuduğu kitap on üç yaşındayken babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri adındaki romanıdır. O romanı da beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Birkaç ay sonra Hakan hiç yazılmamış romanları okuduğunu iddia etmeye ve konularını çevresindekilere anlatmaya başlamıştır. Bunu yapmasının nedeni gerçek bir romancı olacak kadar hayal gücüne sahip olmasına rağmen binlerce cümle kuracak kadar sabrı içinde taşımamasıdır. Ve tabii, adlarını hatırlamadığını söylediği kişiler tarafından yazılmış bu romanların konuları beğenilmediği takdirde zekası da aşağılanmış olmaktan kurtulmaktadır.

Diğer piçler Hakan’ın bu alışkanlığını bilmez çünkü hiçbirinin konusuyla çok ilgilenseler bile romanı satın almaya yetecek kadar merakı yoktur. Dostları, romanın en ilgi çekici yanlarını anlatır ve bu onlar için yeterlidir. Önsözleri, denemeleri, makaleleri, giriş, gelişme ve sonuçları, kompozisyon yaşını geçtikleri yıllarda terk etmişlerdir.

5 Beğeni

Hakan’ın son okuduğu kitap üç yaşındayken babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri adındaki romanıdır. O romanı beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

3 Beğeni

Hakan’ın son okuduğu kitap üç yaşındayken babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri adındaki romanıdır. O romanı beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Birkaç ay sonra Hakan hiç yazılmamış romanları okuduğunu iddia etmeye ve konularını çevresindekilere anlatmaya başlamıştır. Bunu yapmasının nedeni gerçek bir romancı olacak kadar hayal gücüne sahip olmasına rağmen binlerce cümle kuracak kadar sabrı içinde taşımamasıdır. Ve tabii, adlarını hatırlamadığını söylediği kişiler tarafından yazılmış bu romanların konuları beğenilmediği takdirde aşağılanmış olmaktan kurtulmaktadır.

3 Beğeni

Hakan’ın son okuduğu kitap üç yaşındayken babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri romanıdır. O romanı beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Birkaç ay sonra Hakan hiç yazılmamış romanları okuduğunu iddia etmeye ve konularını çevresindekilere anlatmaya başlamıştır. Bunu yapmasının nedeni gerçek bir romancı olacak kadar hayal gücüne sahip olmasına rağmen binlerce cümle kuracak kadar sabrı taşımamasıdır. Ve tabii, adlarını hatırlamadığını söylediği kişiler tarafından yazılmış bu romanların konuları beğenilmediği takdirde aşağılanmış olmaktan kurtulmaktadır.

2 Beğeni

Hakan’ın son okuduğu kitap üç yaşındayken babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri romanıdır. O romanı beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Birkaç ay sonra Hakan hiç yazılmamış romanları okuduğunu iddia etmeye ve konularını çevresindekilere anlatmaya başlamıştır. Bunu yapmasının nedeni gerçek bir romancı olacak kadar hayal gücüne sahip olmasına rağmen binlerce cümle kuracak kadar sabrı taşımamasıdır. Ve tabii, adlarını hatırlamadığını söylediği kişiler tarafından yazılmış bu romanların konuları beğenilmediği takdirde kurtulmaktadır.

3 Beğeni

Hakan’ın son okuduğu kitap babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri romanıdır. O romanı beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Birkaç ay sonra Hakan hiç yazılmamış romanları okuduğunu iddia etmeye ve konularını çevresindekilere anlatmaya başlamıştır. Bunu yapmasının nedeni gerçek bir romancı olacak kadar hayal gücüne sahip olmasına rağmen binlerce cümle kuracak kadar sabrı taşımamasıdır. Ve tabii, adlarını hatırlamadığını söylediği kişiler tarafından yazılmış bu romanların konuları beğenilmediği takdirde kurtulmaktadır.

2 Beğeni

Hakan’ın son okuduğu kitap babasının hediye ettiği Malaparte’nin Deri romanıdır. O Romanı beğenmemiş ancak sonuna kadar okumuştur.

Diğer piçler Hakan’ın bu alışkanlığını bilmez çünkü hiçbirinin konusuyla çok ilgilenseler bile romanı satın almaya yetecek kadar merakı yoktur. Dostları, romanın en ilgi çekici yanlarını anlatır ve bu yeterlidir. Önsözleri, denemeleri, makaleleri, giriş, gelişme ve sonuçları, kompozisyon yaşını geçtikleri yıllarda terk etmişlerdir.

3 Beğeni