Olimpiyat Güncesi

Burada olimpiyatlar hakkında düşüncelerimizi ve duyduğumuz haberleri paylaşalım, ne dersiniz?

İlk taşı atayım. Olimpiyatları izliyordum. Sporcular tanıtılıyordu. Sporcuların yüzde 80-90 siyahiydi. Seyircileri gösterdi kamera ve onların yüzde 80-90 beyazdı.

Kendi kendime dedim ki zengin batılı burjuvalar siyahileri koşturuyorlar. Düşünüyorum ki siyahiler köleyken de eğlence aracı olabilirdi. Aynı bu şekilde koşturup sonda kalanı öldürmek gibi bir ödül verilebilirdi. Günümüzde ilkine madalya veriyorlar. Bir şekilde batılı burjuva eğleniyor, siyahiler de terliyor. Bir çeşit modern kölelik gibi geldi bana tuhaf hissettim.

Yusuf dikeç, esasında insanlara bir şey hatırlattı. Bu da ekipmanlar boğulmuş sporcuların ne kadarı yetenek ne kadarı makineydi. Şimdi ben bir tripod koysam silahı yerleştirsem, bir bilgisayar ile yapay zekayı açsam o iki milim sağa ve 1 milim yukarı bana dese ve hassas tripodun dijital tuşlarına basıp bu milim ayarını yapsam, nefesimi tutup tetiğe bassam… Ne kadar profesyonelim dimi :slight_smile:

Esasında olimpiyatlarda sporcuların eşit yarışması gerekir. Kıyafetler olsun, ekipmanlar, ayakkabılar ve ağırlıkları olsun formula 1 edasında incelenmesi… Hatta ekipmanlarda kısıtlama olması gerekir. O zaman adil bir yarış olurdu. Olimpiyat ruhu bu olmalıdır.

Bizim eski kalecilerden biri anlatıyor. Adını hatırlamıyorum, diyor ki Türk milli takımın çok ağır bir yenilgisi sonrası karşı takımın forveti forma değiştirmeye soyunma odasına gelmiş.

Bir sürü gol atmış adam herhalde vicdan yapıp kaleci ile forma değiştirmek istiyor. Ha bu arada maçta da çok şiddetli yağmur yağmış. Forvet formayı vermiş bizim kaleci almış tüy gibi hafif ve kalecimiz de formasını vermiş. Forvet kendi forması gibi bekliyormuş ama kalecinin forması ağırlığından elleri aşağı inmiş ve şaşkın gözlerle bakmış.

Ya demiş kalecimiz biz ne şartlarda oynuyoruz. Yani forması suyu çekmiş, çektikçe ağırlaşmış, ağırlaştıkça kolları vs uzamış. Yusuf dikeç olması gerektiği gibiydi; doğaldı, normaldi… Bütün dünya hayran kaldı ama herkes için için olması bu gerekir diye düşünüyor olsa da susuyor.

Sevdiğim düşüncelerden biridir: Herkes dikkat çekmek için marjinal/aykırı olmaya çalışırken siz doğal kalırsanız işte asıl dikkat çeken siz olursunuz. Etrafınızda 100 kişi var 99u her yerine dövme yaptırırsa yaptırmayan siz dikkat çekersiniz. Fargo dizisi afişinde olduğu gibi;

Sportif olarak

4 saatik yol bisikletinde takip grubuna 1 dakika üstü fark atıp son 4 km kala bisikleti bozulup büyük bir panikle bisikletini değiştirmeye başarıp yine dakika farkla ve ikonik bir sevinçle yarışı birinci bitiren ve 4x400 karışık takım final yarışında son 200 metreyi geriden gelip birinci bitiren sporcuları izlemek inanılmaz bir deneyimdi.

@Estranged bu maçı Djoko alır diyorum ben çünkü olimpiyatta 2 set kazanmak yetiyor 5 saatlik bir maç olmayacak gücünü kaybetmeyecektir.

Adam olimpiyat şampiyonu oldu üstüne. Gerçekten inanılmazdı ya. Bu nasıl mental aklım almıyor. O bacak ile Alcaraz’ı mahvetti. Kesinlikle tüm zamanların en iyisi. Bugün bir kez daha ispat etti. Kariyerindeki eksik parçayı tamamlamış oldu. Kazanmadığı bir şey kalmadı. :))

1 Beğeni

Bu kadarı fazla.

2 Beğeni

Olimpiyatlarda güreş müsabakalarını izleyebileceğimiz bir platform var mı? Trt spor vermiyor sanırım güreşleri. Şöyle bir bakındım ama topluca veren bir yer bulamadım.

Veriyorsa Eurosport lar veriyordur hocam, toplam 9 kanaldan olimpiyat yayını yapıyorlar. Eurosport 1 ve 2 Türkçe spikerli yayınlar, 3 ten 9 a kadar olanlar genel Avrupa yayını ve İngilizce.

Bende Ssport+ var, oradan 9 unu da yayınlıyorlar.

Şu an Eurosport 2 ve 7 de güreş varmış, minderi çekebildim gerçi maç bitti :joy:

1 Beğeni

Teşekkürler hocam bir bakınayım yarın yapılacak müsabakalara.

1 Beğeni

İkinci gümüş madalyamızı aldık. :clap::clap::clap:

2 Beğeni

Üçüncü gümüş madalyamızı aldık. :clap::clap::clap:

2 Beğeni

1984 yılından beri ilk kez altın madalya alamamışız.

1 Beğeni

Dördüncü bronz madalyamızı aldık. :clap::clap::clap:

1 Beğeni

Beşinci bronz madalyamızı aldık. :clap::clap::clap:

1 Beğeni
1 Beğeni
1 Beğeni

Dünyanın tarihimiz adına neredeyse en başarısız olimpiyatını başarı abidesi gibi sıralıyorlar @Estranged

Bu kitle ile zaten ne olacaktı ki?
İsrail rüzgar sörfünde altın almış altın.
Senin üç tarafın deniz, yetmezse ABD’nin göbeğinde TÜRK BİNASI var. Özel uçakların belediye binaların vs… Tık yok.
Fenerbahçe dışında birinin cebine üç kuruş para koyabilen klup yok.
Şort giyiyor diye kadın voleyboluna karşı herif.
Anca Kola yasaklar , döner arkasına bakar…

7 Beğeni

Olimpiyatlarda madalya alan ve yarışan tüm sporcularımıza teşekkür ederiz. Fakat işin acı yönü ülkemizin spor anlamında dahi siyasallaşması ve dinselleşmesi tam bir facia. Voleybol kadınları neden dar tayt giyiyor diyenlerle okuçuluk atışında neden başını örtüyor diyenler olduğu müddetçe bilgisizlik ve cahillik anlamında kimse bizim vatandaşın eline su dökemez. Tez zamanda bu kafaların yok olması dileğiyle yine dertlenerek konuyu terkediyorum.

5 Beğeni

Her alanda bu ülkelerden iyi yönettiğini yönetildiğini iddia ediyorsan bu tabloda yer almayacaksın. Eğer yer alıyorsan istifa edip daha iyisini yapabileceklere yer açacaksın. Yerimizin temsilidir.

3 Beğeni

Bu yerimizin temsili ise iyi bile.
Bizde Nike satış kapatıyor. Kaçakçılık olsun, kara para olsun…

Bana gökten seçenek gelse dünyanın 64. ülkesi olacaksınız kabul mü diye, 70. olalım derim. Keşke her anlamda 64 olsak

4 Beğeni

Aşağılamak amaçlı söylemiyorum lakin Özbekistan 8 tane altın madalya almış. Biz onlardan çok daha kötü durumdayız demek ki.