Katkılarınız için teşekkürler. Listeyi güncelledim.
Rica ederim sizin yaptığınız bu listenin yanında benim ki çok önemli değil yine de elimden geldiğince size yardımcı olmaya devam edeceğim.
Neyse ki benim listem çok daha az kitaptan ibaret. Okumaya değecek en fazla 70-75 tane yazar var benim için. Geriye kalanların pek zamanıma değeceğine inanmıyorum.
Çok iyi bir karara varmışsınız. Ben de şöyle okumam gereken yazarları ayarlıyayım, vaktim sınırlı, diyorum; sonra merak ediyorum, herkesten bir şeyler almaya bakıyorum.
Mesajım sarkazm (doğru ifade galiba) içermemektedir, aklımdan geçenleri ifade ettim.
Listenin 1002. sırasına Mario Vargas Llso’dan Yüzbaşı ve Kadınlar Taburu’nu ekletecektim. Belku vardır diye listede Llso’yu arattım. Meğersem dört kitabıyla birlikte listede varmış Ama o kitap yok. Onu da ekletelim, 1002 olsun
Zaten dört kitabıyla listede, beşinciye hayli hayli yer vardır
Emeğinize sağlık. Ömür biter bu liste…
Bu listeyi nasıl göremedim? Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık
@enlied merhabalar.
Listenin excel haline halen ulaşabiliyor muyuz? Linkten erişemedim de.
Edit: tamamdır halloldu.
Bu excel dosyası, Peter Boxall’ın genel editörlüğüyle hazırlanan "Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitap’’ kitabının listesi mi ?
Evet.
Kabul edeyim güzel patladım.
Bu listeyi de öncelemeye çalışacağım. Tabi çok fazla satır olduğu için tam doğru bir yüzde çıkartamamış olabilirim.
Bu okumakla bitecek bir liste değil gibi. Ben de 85’ini okumuşum. Kaçının çevrildiği de önemli tabii. Aradan geçen 4 yılda yeni çevrilen kitaplar da olmuştur muhakkak. Vakit bulunca göz atacağım baştan.
Ben de kendi sistemimde düzenlemeye başladım listeyi. Epey çevrilen var evet.