On Metrekare ve Bir Pencere

Öykü Seçkisi'nde okumak için: On Metrekare ve Bir Pencere – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Hadi beyler hadi! Vakit geldi, bu gece kimse uyumayacak!” Koğuşta ince ince yankılanan bu ses, neredeyse herkesi uyandırmıştı. Normal şartlar altında, sesin sahibine ve onun annesine karşı ağır hakaretler yükselmesi gerekirken, herkes küfretmek yerine heyecanla yatağından fırlamaya başladı. Bu sese tepki göstermeyen tek kişi Haluk’tu; o da zaten uyanıktı. Titreyen mum ışığında uzanmış; sessizce kitap… (DEVAMI…)

Hapishane olgusunu çok farklı bir bakış açısıyla yansıtmışşınız. Her insanın hayattan beklentisi farklıdır ve hikayenizde bunu çok iyi yansıtmışsınız. Alttan verdiğiniz sistem eleştirisini beğendiğimi de söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca okurken bazı karakterlerin tutumundan rahatsız olsam da “evet bu adam, gerçek hayatta da bu yüzsüzlüğüyle maalesef var” dedim. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. :slightly_smiling_face:

Evet, bu konuda arkadaşlarım tarafından da biraz eleştirildim ama tam olarak yapmak istediğim buydu. Amacıma ulaşmışımdır umarım.

Tekrardan çok teşekkür ederim. Gelecek seçkilerde görüşmek üzere. :blush:

Senden kısa bir öykü okumak her ne kadar garip geldiyse de hikâyen hiç eksik hissettirmiyor. Ne bir cümle fazla ne bir cümle eksik. Bu kadar az zaman ve kelimeyle böylesine etkili ve yeterli anlatım, nadir bulunan güzelliklerden kanımca. Hapishane temasına sunduğun bu farklı bakış açısı, en az öyküdeki politik eleştiriler kadar çarpıcı. Gelecek öykülerde görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkürler Sayın meslektaşım. Forumun yargı sorumluları olarak ikimiz de hapishane temasına katılmasak ayıp olurdu. :slightly_smiling_face: Tabi sistemi eleştiren öyküler yazmak zorunda kalmamız da ayrı bir can sıkıcı nokta maalesef.

Vallahi kısa yazmak çok daha zormuş. Sanki sen de bu ay kısa yazacaktın diye hatırlıyordum, öykünü uzun görünce şaşırdım. :grimacing: Neyse efendim, uzunmuş kısaymış fark etmez. İçimize sinen işler çıkartalım yeter.

Tekrardan nazik yorumların için çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim. Gelecek aylarda seçkide yine görüşmek üzere. :blush:

1 Beğeni

Keyifle okudum. Çok akıcıydı. Girişten itibaren kendimi ortamın içinde hissettim. O rakının kokusu burnuma gelmedi desem yalan olur. Hikayenin süpriz kahramanının hapse düşme çabası ve hayat şartları… bazen ben bile bunları düşünüp huzur bulmak istiyorum. Hapishane benim için çok uçuk kalır ama tek başıma yaşadığım evimde ve hayallerimi gerçekleştirmeye çalıştığım dış dünyamda sanki bunları yapıyor gibiyim. Çok içten bir öyküydü. Teşekkürler.

1 Beğeni

Nazik yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.

Günümüzde kendine biraz vakit ayırmak isteyen herkesin ortak problemi bu galiba. Beni de düşündükçe afakanlar basıyor. Ne yapalım, madem gerçek hayatta yapamıyoruz öykülerde gerçekleştirelim. :blush:

Vakit ayırdığınız için çok sağolun, gelecek seçkilerde görüşmek üzere.