Diziyi bitirmiş bulunmaktayım.
Öncelikle diziyle ilgili genel yorumumu yapayım. Tam tahmin ettiğim, beklediğim gibi bir Live Action uyarlaması. Ne eksik ne fazla. Dizi bağırıyordu ben böyle bir şey olacağım diye resmen.Zaten bundan daha iyi veya daha kötü nasıl beklentiye giriyor insanlar anlayamamıştım. Olacağı tam olarak böyle bir şeydi.
Öncelikle cast… Cast hakkında şunu söylemeliyim ki başta itici gelse bile zamanla oyunculara gözünüz kulağınız alışıyor, evet belki ideal değil ancak ok. Ana cast dışında Kaptan Kuro’yu hiç beğenmedim. Bu ne a harbiden. Rezil etmişler.
Mekanlar genelde iyi bulunmuş. Yer yer benim de hoşuma giden yerler oldu ancak sorun şu; bu One Piece değil. Elbette bu bir uyarlama, adamlar da kendi stilini oluşturmuş. Ama hiç kimse bana Buggy ve Kuro dövüşlerinin tek ve karanlık bir mekanda geçmesini açıklayamaz. Dövüşü baltalamış resmen.
En beğendiğim ark Baratie, en beğenmediğim, yer yer tiksindiğim ise Arlong Park oldu.
Nojiko ile Nami’nin kardeşlik bağını rezil etmişler resmen. Nojiko karakterini tamamen değiştirmişler. Gen-san’a ise gerekli önem verilmemiş.
Helmeppo gereğinden fazla işin içinde bu iyi mi kötü bir şey demiyorum. Hoşuna giden de olacaktır. Ben nötrüm. Tek anlamadığım neden Morgan olayını değiştirdiler, Helmeppo’nun 1 numaralı motivasyonu babasını yakalamaktı. Madem bu kadar önem verecektiniz karaktere, motivasyonunu niye değiştirdiniz? Çük çük işler.
Mihowk-sama’nın Garp’tan emir alması da saçma olmuş, elbette dizide de tam bir emir komuta durumu yok ancak Don Krieg dövüşünü çıkartıp böyle bir şey yazmaları… meeh.
Zeff ve Garp’ın oturup yemek yeme sahnesine bayıldım. Harika bir sahne olmuş. Keşke Oda da akıl etse böyle şeyleri.
Zeff ve Sanji’nin geçmişi güzel olmuş gerçekten.
Dediğim gibi zamanla oturuyor bazı şeyler, asla anime ya da mangadaki kadar tayfaya ısınamazsınız belki ama dizideki tayfa da fena olmamış. Bir bağ olduğunu hissediyorsunuz.
Peki diziyi nasıl buldum, beni tatmin etti mi? Siz benim hayalimdeki One Piece’i anlayamamışsınız. Kimse anlayamadı.
Kaç puan veririm?
10 puan verirdim ama sen o kadar etmezsin Inaki. Puan falan vermem, beceremiyorum ben.
Eğlendik mi? Eğlendik. Gerek var mıydı? Hayır. Ne halt yemeye başladıysa bu Live Action furyası bir türlü anlam veremedim. Kime satıyorlar aga bunları?