Online Yazar Olmak İstiyorum!

Sevgili @ojela

Geçtiğimiz aylarda da yanlış hatırlamıyorsam buna benzer konularınız vardı. Hatta fantastik evren mesajlarınıza de denk gelmiştim bir ara. Tekrar bilgi almak için konu açmışsınız gördüğüm kadarıyla. Online yazar kelimesinden kastınız ne bilmiyorum ama bir iki ufak tavsiye verebilirim.

Eğer yazarlık işlerinde ilerlemek istiyorsanız bir anda lider konuma gelemezsiniz. Burada bile bazı öyküleri yayınlanan arkadaşların henüz emekleme aşamasında olduğu söylenebilir. Öncelikle sevdiğiniz eserlerde bol bol okuma yapmalısınız. Kurgulayacağınız eserdeki dönemleri, olayları, kişileri iyi bilmelisiniz. Komple bir evren kurmak hayaliniz varsa o zaman daha çok işiniz var demektir. Yani işin ucu yine okumaya ve araştırmaya çıkıyor. Bu işlemler belki çok uzun yıllar sürecek ama dediğim gibi bir anda lider konuma gelemezsiniz. Gönderdiğiniz yazılar yayın evlerince reddedilecek, hiç umursanmayacaksınız belki de. Bunları göze alıp bu işlere girmelisiniz.

Yaşınızı, kişisel birikiminizi bilmeden yorum yapıyorum ama sürekli benzer sorunlarla gelmek yerine kendinizi geliştirip bir şeyler ortaya koyduktan sonra (belki yazılarınız vardır orasını bilemeyeceğim) gerekli mecralara yazılarını vb. işlemlerinizi gönderebilirsiniz. Oradan alacağınız bildirimler sayesinde işlemlerinizi düzenleyip daha iyi işler yapabilirsiniz.

Hayatınızda başarılar.