Önyargılı Başlayıp Çok Sevdiğiniz Dizi/Film

Ben genelde çoğu beğenilen dizi veya filme önyargılı başlarım örnek;

La case de papel

Sizde hangi dizi veya filme önyargılı başladınız ve neden?

2 Beğeni

Breaking Bad.

Amerikan dizileriyle alakamın neredeyse sıfırda olduğu dönemde eski kız arkadaşımın ısrarı üzerine izlemeye başlamıştım. (Muhtemelen bu ülkede bu diziyi en son bitiren son kişilerden birisi ben olabilirim) Her ne kadar -markette reyon görevlisi olduğum dönemde gün aşırı radyo reklamlarından duyduğum “say my name” repliğini saymazsam- spoiler yemeden diziyi bitirebildiğim için kendimi şanslı bulsam da, son sezondansa, bazı şeylerin izleyicilerin hayal gücüne bırakıldığı açık bir finali tercih ederdim açıkçası ama Shania Twain takıntılı enişte Hank’ten tavukçu reis’e kadar sayısız hatırlanabilir karakter barındıran, renk paletlerinin kullanılışından foreshadowing’lere dek sayısız konuda ideal TV dizisi prodüksiyonu konusunda ders konusu olarak okutulabilecek bir iş olduğunu düşünüyorum.

3 Beğeni

Blade Runner 2049: İlk film beklentimin altında kaldığı için devam filminden uzak duruyordum. Filmin yönetmeni Denis Villeneuve olmasına rağmen ön yargıyla izledim. Fakat Çok sevmiştim.
Changeling: Bu filme karşı hiç ön yargım yoktu. Sadece çokça gördüğüm “vakit kaybı” yorumları beni etkiliyordu. Bu filmi izleyip beğendikten sonra filmleri izlemeden yorum okumayı bırakmıştım.

2 Beğeni

Önyargım varsa başlamayacağım için olmayan dizi/filmdir.

Kore Dramaları :slight_smile: Kore’de ev hanımları izliyormuş, Koreli arkadaşlarım bunu söylemişti… Ülkemizde neden gençlerin sevdiğini anlayamamıştım… İzlemeye başlayınca ben de sevdim, hatta hayran kaldıklarım da oldu… :slight_smile:

1 Beğeni

Şahsiyet 20 karakter

Hocam Breaking Bad’deki Avukat Saul Goodman’ın ana karakter olduğu Better Call Saul adlı (aynı yazardan) bir dizi daha var onu da izlemenizi öneririm. Hatta izleyenlerin çoğu (ben dahil) Better Call Saul’ü daha çok beğeniyor.

1 Beğeni

İlk sahneden sonra midem kalktı, devam edemedim. Belki başka bir zamana artık.

1 Beğeni