Örneklem

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Örneklem – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Varavis nüfusunun yüz milyonda biri iyi bir örneklemdir.” demişti Başkan Abanel, yardımcısına. Varavis, Venüslülerin Dünya’ya kendi dillerinde taktığı isimdi. “Katı, somut” manasına gelirdi. Abanel bu cümleyi ağzını açarak söylememişti, çünkü açabileceği bir ağzı yoktu. Dili ve dişleri yoktu. Konuşmak onlar için bedenlerindeki bazı kimyasal bileşimleri değiştirmekten ibaretti. Venüslülerin vücudu su birikintisi yahut cıva gibiydi. Tamamen… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Vayy ne harika bir öyküydü bu? Gerçekten tebrik ederim. Öykünüzü kısaca yorumlamam gerekirse; yeni doğan bir bebeğin yürümeyi hemen öğrenmesi gibiydi. İnsanlığın yaradılışına ve onların efsanelerine dokunan ve farklı yaşam forumlarına güzel bir örnekleme sunan bu öykünün aslında daha oturaklı ve uzun bir versiyonunu okumayı çok isterdim. Yani bu tatlı bebeğin emeklemesini, yürümesini ve koşmasını izlemek daha da güzel olmaz mıydı?

Unutmadan da ekleyeyim. Yiza detayı da gülmeme neden oldu. Sanırım ilk kullandığınız kısımda Ziyaaa karakterine bir selam gönderdiniz. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim içten ve cesaretlendirici yorumunuz için. :white_heart: Aslında olabilir… Geliştirilebilir. Aklımın köşesine not alayım. :slight_smile:

1 Beğeni

Güzel öykü. Sonra YBKY de ki soru aklıma geldi; rahatlıkla diyebilirim ki; endişelerin yersiz! Malum simbiyotik öykülerine benzemiyor, orjinal bir öykü.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :blossom: İçim rahatladı. :sweat_smile:

Örneklem’i sesli olarak dinleyebilirsiniz. :alien: