Ortaçağ Fransa tarihi hakkında kitap arıyorum. Ne yazık ki Türkçeye çevrilmiş tüm kitaplar İhtilal ile ilgili. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kültür tarihi okuması olarak bunu önerebilirim (tabii bununla beraber Rabelais’in kitaplarını)
Yalnızca Fransız Tarihini anlatsın derseniz Fransa’nın Kısa Tarihi - Roger Price (Boğaziçi Üni. Yayınları)'a bakabilirsiniz, erken orta çağlardan günümüze kadar ele alıyor
Umberto Eco’nun derlediği Ortaçağ serisini inceleyebilirsiniz. Dört cilt ve devasa bir derleme olduğundan bir kütüphane veya başka bir yolla bulmanız daha faydalı olabilir, bütün seri bin tl civarında çünkü. Kitabın içinde hepsi orta çağ uzmanı bir çok kişinin makaleleri var, bunlardan bazıları Fransa ile alakalı. Beğendiğiniz konuları seçip, yazarların Türkçeye çevrilmiş eserleri var mı diye bakabilirsiniz. (https://www.hepsiburada.com/umberto-eco-ortacag-seti-ciltli-4-kitap-pm-HBC00000BP5LO)
Georges Duby’nin bir çok kitabı Türkçe’ye çevrildi. Uzmanlığı Fransa olan bir Orta Çağ tarihçisi, daha çok sosyal konular üzerine yazıyor. (Georges Duby kimdir? - Kitapları, Özgeçmişi, İletişim bilgileri)
Bu aralar filmi çıkan Son Düello başarılı bir tarih kitabıdır ve şövalyelik, hukuk, toplum gibi konuları mevzuu bahis düellonun etrafından inceler. (Son Düello: Ortaçağ Fransa’sında Suç, Skandal ve Düelloyla Yargının Gerçek Hikayesi (Eric Jager) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - kitapyurdu.com)
Türkçe olarak malesef iyi dediğimiz kaynaklar bir elin parmağını geçmez. Bu tarz araştırma için Cambridge gibi üniversitelerin sitelerinden konu ile alakalı kitap önerisi bulabilirsiniz sanırım. Tam olarak nasıl aratacağınızı bilmiyorum Emrah Safa Gürkan bu konuda bir video yapmıştı.