Öykü Siparişi Alınır (Öykülerimiz Katkısız ve Doğaldır)

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Öykü Siparişi Alınır (Öykülerimiz Katkısız ve Doğaldır) – Aylık Öykü Seçkisi

image

Şah Şehriyar tarafından istismar edilen ve katledilen tüm kadınların anısına… İşittim ki ey bahtı güzel okuyucu; çok uzaklardaki Kösadil Cumhuriyeti’nin Körler şehrinde, kendine Ebu’l-Kasas diyen ve eli kalem tutan bir adam yaşarmış. Yazmak pek para etmiyormuş ya, bir defa kapılmış kelimelerin büyüsüne. Bir gün Ebu’l-Kasas’a öykü sipariş edilmiş. Siparişi veren Sağırlar şehrinin önde gelen simalarından… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Selam Ebuzer :raising_hand_man:

Öncelikle belirtmek gerekir ki, masal temasının mesajlı içerikler olarak verilmesi konusundaki başarını dile getirmek isterim. Büyük resimde hangisi masal hangisi gerçek olmalı insan gerçekten karıştırıyor.

Ebu’l Kasas’ın kafa karışıklığını yadırgamamak gerekli, gerçekten aynı ölçüde önemli ve farklı perspektifteki konular arasında sıkışmış. Verdiği karar belki de en doğrusu olmuş ama… Sonuçta insanlar da küçük evrenlerdir.

Tek eleştirim, körler ve sağırların birbirini ağırlaması gibi olan sipariş kısmı olmuş. İyi adamlar ikisi de yaw :sweat_smile:

Atlanmaması gereken şeylerden belki de en önemlisi; her iki masalın her ne kadar aynı kurgu kişi tarafından yazılmış olmasına rağmen, asıl yazarının farklı iki karakterde oturtmuş olması materyalleri… Kendini tekrar etmeyen iki tamamen farklı kurgu. :clap: :clap:

Bu arada bir dahaki roman projen İhsan Oktay Anar ayarında bir Osmanlı tarzı evrensel hikaye olabilir. Çok rahat kotarırsın.

Ellerine sağlık.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Murat merhaba;

Hoş geldin öyküme :slight_smile: Aslında KÖSADİL CUMHURİYETİ benim kurduğum distopik bir evren ve tamamladığım roman dosyasının da adı. KÖ (Körler) SA (Sağırlar) DİL (Dilsizler) :slight_smile: Öyküde yer vermek istedim.

Bu arada İhsan Oktay Anar benim çok sevdiğim ve etkilendiğim bir yazardır. Güzel temennin beni çok mutlu etti.

Beğenmene çok sevindim Murat. Bu motive edici yorumun için tekrar teşekkür ederim. İyi bak kendine, en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhabalar,

Uzun süredir ara verdiğim okuma serüvenime seninle başlayayım dedim. Uzun süredir sen de yoktun gördüğüm kadarıyla. Gerçi kaçırmış da olabilirim. :slight_smile:

Bence kararsızlığını çok güzel bir kararla bağlamışsın. Birinci hikaye tam oturmuş. Beni tatmin etti. Ama ikinci hikaye/masal bir mahkuma özgürlük vermez gibi geldi. İyi mi? Evet. Ama özgürlük için eksik geldi gibi. Bunları başladığın asıl hikayen ise bence gayet yerinde, mesajları net.

Eline sağlık.

1 Beğeni

Merhabalar;

Öncelikle teşekkür ederim benim öykümle başladığın için seçkiye :slight_smile: Haklısın uzun süredir yoktum. Bu süre içerisinde farklı mecralarda yazıyordum.

Öyküyü genel hatlarıyla beğenmen beni memnun etti. Seni de en kısa zamanda okumak dileğiyle. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim. Görüşmek üzere, iyi bak kendine…

Merhaba;
Masal bu ya diyeceğim ama nedense çok gerçek olmuş sizinkiler. Bana hüzünlü de geldi. İki masal da çok güzeldi, ikincisi favorim. Ölen anne ve ağlayan çocuk benim için ağır. Öykülerini sevdiğim tanıdık isimlerle bu mecrada buluşmak keyifli oluyor.

1 Beğeni

Nurdan Hanım merhabalar;

Öncelikle öyküyü beğenmenize çok sevindim. Kayıp Rıhtımda sizinle buluşmak beni de mutlu etti. Umarım yine, bu yazı evreninde bir yerlerde yolumuz kesişir. Görüşmek üzere esen kalınız…

Çok beğendim masalı Ebuzer. Kendi içine kapanan sarmal hikayeleri çok seviyorum. Kösadil evreniyle daha önce tanıştığım için kendimi şanslı sayıyorum. Eline sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba Ebu’l Kasas. Pardon Ebuzer :slight_smile:
Öncelikle temayla ilgili kafa karışıklığının bir öyküye böyle güzel yedirilmesine bayıldığımı söylemeliyim zira zordu konu. Özellikle iş özel sayıya yazmak olunca yazarın üstündeki sorumluluk daha da büyüyor.

Katledilen kadınlara adadığın kısım ne yazık ki aşırı derecede gerçekti. Çocuğun annenin başında masal anlatması, annenin bir prenses olması… Umarım katledilen her kadın en azından gittikleri yerde bu şekilde huzuru bulurlar.

Orman masalı ise hem muzip hem de çok gerçekti. Bana nedense tarih sahnesinde büyük rol oynamış ama bir karşı cinsi tarafından gözü boyanmış nice hükümdarı hatırlattı. Bir de aslan kral ne kadar tatlı konuşuyordu ya hem aslan hem de kırk yıllık mahalle esnafı abi mübarek. Bu kısım da hem güldürücü hem de mesajı rahatsız etmeden net bir şekilde vermiş. Yorumlardan okuduğum kadarıyla Kösadil Cumhuriyeti’ni de ilerde roman olarak okuyacağız sanırım. Heyecanla bekliyorum. Kalemin daim olsun.

1 Beğeni

Müge selamlar;

Kösadil Cumhuriyeti’ni sen önceden ziyaret ettin. Hatta buna misafirlik de denemez ülkenin kuruluşuna katkıda bulundun. Kösadil Cumhuriyeti seni asla unutmayacak :smiley:

Tema Binbirgece olunca aslına sadık kalıp çerçeve metin tekniği kullandım. Beğenmene çok sevindim.

Teşekkür ederim vakit ayırdığın için. Görüşmek üzere iyi bak kendine…

1 Beğeni

Merve merhabalar;

:slightly_smiling_face: Öncelikle teşekkür ederim bu güzel yorum ve geri dönüş için. Öyküyü beğenmen beni ziyadesiyle mutlu etti. Yazarken hakikaten zorlandım senin de belirttiğin hususlar doğrultusunda.

Umarım birgün karşınıza çıkar Kösadil Cumhuriyeti. Kısmet bakalım.

Tekrar görüşmek üzere, esen kal…

1 Beğeni

@ebuka selamlar dostum,

Öykülerin arasında gezinmekten çok keyif aldığımı biliyorsun. İki masalın birbirinden farklı yaratıcılıkta olması ve tüm bunları yazan Ebul Kasas’ın kafa karışıklığıyla finali yapman gayet başarılı olmuş.
Kendi adıma ilk masalın sonu bana bir anda ters köşe geldi ve oğlanın annesi için göz yaşı döktüğü sahneden çok çok çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Okurken böyle duygulara girmek her zaman kolay olmuyor. Bunu başardığın için tebrik ederim.

Fabl ise beni sahiden çocukluğumun masallarına götürdü. Engin bir yaratıcılığın, güçlü bir kalemin var. Her yerde, hep okuyalım seni.

Emeğine sağlık, sevgiler,
Sena

1 Beğeni

Sena can merhabalar;

Hoş geldin öncelikle :slight_smile: Öyküyü beğendiysen ne mutlu bana. Bunları senden duymak beni çok memnun etti, müteşekkirim.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni