Son zamanlarda şu NFT çılgınlığının farkında olanlar vardır aranızda mutlaka. Biz de bir tane NFT oyunu tasarlıyoruz. Kafamızda oyun dinamiği ve mekaniği hazır ama basit de olsa bir hikayesi olsun istiyoruz. Mesela Diablo oynayanlar, arka planda bir hikayesi olduğunu bilirler.
Bizim de çok karmaşık olmayan ve görece basit bir hikayeye ihtiyacımız var. Temelde Valkyrie olarak düşündük oyunun ismini (yaratıcı değil, farkındayız). Bir hikaye ile perçinleyip oyuncuları motive etmek istiyoruz. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok seviniriz.
Oha. Normalde NFTlere aşırı şüpheci yaklaşıyordum ama bu bağlamda bakınca aşırı güçlü bir tool; çok mantıklı. Item duping olayını otomatik çözmüş oluyorsunuz, rare itemların kaydı public tutuluyor vesaire. İnce görmüşsünüz hocam saygılar.
Hikaye olarak da Blood Wars (planescape’ten) tarzı bir setting bence ilginç olabilirdi.
Muhabbit discord’ta NFT kanalı var hocam, oraya bakabilirsiniz. Geçen gün Türk bir eleman saçma sapan grafikleri olan bir NFT oyunu çıkardı, yaklaşık 600K USD kazandı daha şimdiden. Biz biraz daha etkileşimli bir şey düşünüyoruz da, bakalım kalkabilecek miyiz altından.
Valkürler tanrılara isyan etsinler, yeniçeriler misali kazan falan kaldırsınlar. Ana karakter de yağma yaparken şehit olmuş ve Vakürler tarafından Valhalla’ya götürülecekken kendi saflarında savaşmaları için alıkonulmuş olsun. Falan filan, gerisi bundan sonra ilerler.
NFT Non-fungible token kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Bölünemeyen token anlamına geliyor. Yani mesela Bitcoin alırken illa tam sayıda BTC almak zorunda değilsiniz, 0.1 hatta 0.0001 BTC de alabiliyorsunuz, yani BTC bölünebilen (fungible) bir token.
Bu NFT’ler de aslında birer token ama bölünemiyorlar. Blokzincir’de yer alıyorlar. Herhangi bir nesneyi NFT’ye çevirebiliyorsunuz (bunun belirli protokolleri var), sonra da bir akıllı kontrat aracılığı ile satıyorsunuz ve alan kişinin cüzdanında yer alıyor. Neden hype oldu ben de anlamadım, insanlar kısa yoldan zengin olma hayalleri kuruyor sanırım (biz de kuruyoruz )