Oyun Önerisi: Dragon Age Origins

image

Sistem gereksinimleri:

CPU: Intel Core 2 Quad 2.4GHz Processor’ya da eş değer.

RAM: 4 GB (Vista) ya da 2 GB (XP)

Video: ATI 3850 512 MB ve üzeri NVIDIA 8800GTS 512 MB ve üzeri.

DVD ROM.

20 GB HD alanı.

Dragon age: Origins 2009 yılında PC, X360 ve PS3, Baldurs gate, Neverwinter nights ve Mass Effect gibi ikonik RPG’lerin yaratıcısı olan ünlü Kanada’lı Bioware stüdyosu tarafından geliştirilerek piyasaya sürülmüş klasik bir Crpg’dir. Oyun, birkaç insan olmayan ırkın yaşadığı tipik bir fantastik bir evrende geçmektedir.

Dragon age Origins’in bizi oldukça sağlam bir arka plan loresi olan Thedas kıtasında bulunan Ferelden krallığının diyarına götürür. İnsanların, elflerin ve cücelerin ve diğer ırkların yaşadığı bu bölge, güçlü bir ejderha olan baş iblisin komutasındaki her türden canavardan oluşan bir vebalı karanlık neslin istilasına maruz kalır. Fereldenl halkını kötülükten korumak için, baş iblisle savaşmaya yemin eden her ırktan insanın katıldığı bir düzen olan gri muhafızlar, toprakları savunmaya yardım etmek için kral tarafından çağırılır.

Oyunda, karakterimizle, kötülüğe karşı savaşabilmek için bu gruba katılma şansı sunuluyor. Gri Muhafızlar ile tanışma süreciniz oyunun başında ana karakteriniz için belirleyeceğiniz “Origin” seçimlerinize göre farklılıklar göstermektedir.

Tek oyunculu mod yaklaşık 60 saatlik oyun sunar ve ayrıca DLC genişlemeleriyle beraber bu süre çok daha fazla uzayabiliyor. Türünün öncülerinden biri hale gelen Dragon Age Origins’in en ilginç özelliklerinden biri, seçim yapma ve bunun sonuçlarıyla yaşama ilişkisidir. Hemen hemen her görevde bize birçok farklı çözümler sunar ve alınan kararlar sadece ana karakterin kişiliğini şekillendirmekle kalmaz, aynı zamanda oyun dünyasının kaderini etkiler…

Oyunun evreninde geçen yazmış olduğum sanal kitaplar. İsterseniz okuyabilirsiniz evrenin loresi hakkında detaylı bilgiler verdim ancak oyunu oynamadan okursanız spoiler yeme durumunuz var bilginiz olsun. Çünkü bu kitabımın kurgusu oyunun ana hikayesinin bittiği noktadan devam etmektedir.

Kitaplar

Yıkım Döngüsü Serisi: Cesaret Çağı - Fantastik Kurgu - 1. Kitap Tamamlandı -

Eski Tanrı'nın Ruhu 1. Kitap - Fantastik Kurgu - 3. Bölüm Yayımlandı!

3 Beğeni

Hikayesini severek oynadığım nadir oyunlardan bir tanesi. Öteki oyunları için bir şey diyemiyorum ama Origins’i vakti olan oynamalı.

Diğer oyunlarını oynamanı öneririm.