Oyun Önerisi: State of Decay 2

Sistem Gereksinimleri:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

İşlemci: Intel i5 4570 @ 3.2Ghz / AMD FX-8350

Bellek: 16 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB / AMD Radeon R9 380

DirectX: Sürüm 11

Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı

Depolama: 30 GB kullanılabilir alan

State of Decay 2, Undead Labs’ın başarılı zombi kıyamet oyununun resmi devam oyunudur. Önceki oyuna benzer şekilde 2. oyun açık bir dünyada geçen RPG unsurlarına sahip bir hayatta kalma türündedir. Oyuncuların ana görevi hayatta kalmaktır, bu da kaynak toplamalarını, gruplarını büyütmelerini, bir sığınak inşa etmelerini ve onu zombi saldırılara karşı savunmalarını gerektirir. Ayrıca State of Decay 2 tek kişiliğin yanı sıra hayatta kalmanın diğer katılımcılarla işbirliğine bağlı olduğu çok oyunculu bir mod sunar.

State of Decay 2, bizi bir zombi kıyametinin ardından bir dünyaya götürüyor. Yıkılan medeniyetin kalıntılarında, hayatta kalan çok az kişi her gün hayatta kalmak için mücadele ederken, umutsuzca onları zombi ordularından korunmak için güvenli bir sığınak arıyorlar. Aksiyon Amerika’da geçiyor ve eskiden hayat dolu olan kasabalar artık sonsuza kadar insan etine açlık duyan ölülerle doludur.

State of Decay 2’de bir grup kurup hayatta kalanlara liderlik etme şansımız vardır. Yapım tek bir ana kahraman yerine, aralarında özgürce geçiş yapabileceğimiz kendi biyografileri, becerileri ve özellikleri olan bir düzineden fazla karakter sunuyor. Birlikte kendi saklanma yerlerini inşa edip geliştirirler ve hayatta kalmak için gerekli kaynakları toplarlar.

State of Decay 2, The Elder Scrolls serisindekine benzer bir karakter geliştirme sistemine sahiptir beceriler sadece yeterli eylemler gerçekleştirilerek ustalaşılır. Zamanla, grup içinde dostça veya düşmanca çeşitli ilişkiler oluşur ve en etkili kişiler toplumun liderleri haline gelebilir. Bir karakterin ölümü durumunda, sonsuza dek yok olur.

State of Decay 2’deki en temel aktivite, yakındaki binalarda kaynak aramaktır. Genellikle içeri sızmamızı ve içeride dolaşan zombileri sessizce ortadan kaldırmamız gerektirir. Onlarla savaşırken, çeşitli yakın dövüş silahları ve ateşli silahlar kullanabiliriz, ancak ateşli silahlar zombilerin dikkatini çektiği için en son çaredir. Eğlenceli ana hikaye görevleri ve ek yan görevlerin yanı sıra çeşitli rastgele olaylarla harita zenginleştirilmiştir.

State of Decay 2, önceki oyundan daha güzel grafikler sunuyor. Oyunda, uçsuz bucaksız tarlalar ve uzak kasabalarla dolu tipik Amerikan manzaralarını görüyoruz. Oyun Unreal Engine 4 ile geliştirilmiştir.