Oyunlar mı çok sıkıcı yoksa ben mi sıkılıyorum onlardan?
Aklıma şu iki video geldi direkt.
Oyunların artık eskisi kadar zevk vermediğini düşünen ve zamanında gamer olan çok insan var. Ben mesela uzun süre oyunlardan keyif alamadım ama yeni bilgisayar gelince ufak ufak oynamaya başladım. 1 ayda üç oyun bitirdim geçenlerde.
Şu an keyif alıyorum gayet eğer hikâyeden, oynanıştan, karakterlerden hoşlanmışsam kısa sürede bitiriyorum. Misal Tomb Raider’ın 2013 çıkışlı oyununu bitirmem 3-4 gün falan sürdü. Rise of Tomb Raider ise o kadar sarmadığından hiç giresim gelmiyor açıkçası. Tabii genel bir bıkkınlık da olabiliyor. Özel hayatımızda yaşadıklarımızın keyif almamızı etkilediği durumlar da çokça var.
Genel anlamda artık ülke gündemiyle çok iç içeyiz ve bana kalırsa bu da günlük duygu durumumuzu etkiliyor. Oyunlar da çaba harcanması gereken nesnelere döndüler. Zorluyor. Ama Rdr2 gibisi de yok hani.
Oyunlar sıkıcı değil de biz yaşlandık.
İş güç çocuk derken oyuna zaman kalmıyor. Zaman olsa da sürekli ara verdiğim için eskisi gibi tat vermiyor. Özene bezene topladığım sistemim aylardır boş boş yatıyor.
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Eskiden imkan yokken gençtik ve zamanımız vardı.
Şimdi evliyim, çocuklarım var. Haftaiçi akşam çocukları falan yatır falan diyene kadar saat 23 oluyor.
Haftasonu da boş vakit falan oluyor ama çocuklarla vakit geçirmek yerine oyun oynayınca insan suçlu hissediyor.
Yani çocuklar uyuduktan sonra haftada bölük pörçük 4-5 saat oluyor. Yani bir oyuna girmek alışmak öğrenmek için de bu süreler yetmiyor.
Ayrıca bu vakitlerde çok yorgun oluyorum.
Diğrr taraftan çocukların yanında çok güzel kitap okunabiliyor, sizi taklit ediyorlar, sakin kalıyorlar.
Dün hastaydım, eskiden indirdiğim NES oyunlarını oynadım. Bu oyunlar hâlâ sarıyor. Hepinize katılıyorum, ben bekarım ve büyük oyunlar gerçekten çok zaman istiyor. Onları öğrenmek ve anlamak gerekiyor. Açıkçası, şimdiki oyunları alışana kadar sıkılıyorum.