Pembe Peri ve Uçan Prens

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/pembe-peri-ve-ucan-prens/

image

Dünya giderek tükendi, insanlık umutsuzluğa gömüldü gitti, tam bu umutsuzluk anında var oldu kalbi umut dolu Pembe Peri. İlk nefesini alırken peri kızı okudu Dünya’nın Masalı’nı. Dünya’nın Masalı enteresan bir isimmiş, dedi Ulu Volketlerin En Grisi. Eskiden böyle hikâyelere masal denmezdi. Neden, diye sordu Pembe Peri. Çünkü, dedi Volketlerin En Grisi, masal dediğin mutlu sonlar… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Pembe Peri’nin maceraları televizyon başında yaptığım illüstrasyonlara yazdığım bir kaç paragraflık öykülerle başladı. Ama bir süre sonra peri kızı bir kaç satırla yetinmeyip sayfalar dolusu macera yaşamaya başlayınca bende onun hikayelerini kaleme almak zorunda kaldım. Küçük perinin umut dolu yolculuğunda bu kez gölgesini yitirmiş bir prens ile birlikteyiz. Keyifli okumalar!

Merhaba @Mercan

Her masal gibi, verdiği mesajla olduğu kadar, mesajın naifliği ile de keyifli bir öykü olmuş. Çizdiğiniz resimden hareketle biraz küçük prens versiyonu mu olacak derken, özgünlüğü ile de rüştünü ispatlamış.

Gölgenin fonksiyonunu gerçekten çok orjinal buldum. Umutla birleşmesi ayrıca güzeldi. Ama prens neden hala sarayındaydı gölgesiz?.. İşte orada başka ihtimaller aklıma gelmedi değil. Göklere de karışabilirdi…

Son derece anlamlı ve dinginliği ile okuması keyifli bir masaldı.
Ellerinize sağlık.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Yorumunuz beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim :blush:
Prens neden hala sarayındaydı gölgesiz? Çok güzel bir soru bu yazarken hiç dikkatimi çekmeyen bir detaydı ama siz sorduktan sonra biraz düşündüm. Sanırım uçabiliyor olmak her zaman bulunduğun yerden ayrılmak için yeterli gücü vermiyor insana. Prensin sanırım saraydan ayrılmak gibi bir arzusu hiç olmamış, herkes onu bırakıp gittiğinde bile tek başına koca sarayda kalmış. Belki prens olduğu yerden gerçekten memnundur belki de gitmeyi aklına getiremeyecek kadar olduğu yere mahkumdur. Kimbilir? Sanırım bu sorunun cevabını bize kanatları olduğu halde uçup gitmeyenler verebilir :slight_smile:

Eğer Prens ve Pembe Peri’nin yolu yine kesişirse bu soruyu soracağım :slight_smile:

1 Beğeni