Penny Dreadful- City of Angels dizisi hakkında

Merhaba arkadaşlar. Penny Dreadful dizisinin spin-offu olarak çekilen dizi Penny Dreadful- City of Angels yayınlandı. Haftalık yayınlanan dizinin 2 bölümü çıktı şu ana kadar. Dün gece oturup iki bölümünü de izledim. Beklentimi hiç karşılamadı ama dizi.
Orijinal diziyi çok sevmiştim(profil resmim bile Frankenstein :D) ama bu yan dizide insan ister istemez öncekinden izler bekliyor, o havayı almak istiyor. Bu dizi de 1938’de L.A’de geçiyor. Meksikalıların uğradığı ırkçılıklar, o dönem yükselen Hitler’in savunucularının olduğu Alman vatandaşlar, bir yandan bu Meksikalıların inandığı eski dinler falan her yerden ne bulduysa koymuş John Logan. Her ne kadar korku/fantastik olarak işaretlenmişse bile ilk iki bölüm için korku neredeyse yok gibiydi, fantastiklik de 1 2 sahnede vardı. Sanki dönem polisiye ve draması gibiydi. Diziyi izleyen varsa fikirlerini merak ediyorum. Bu haftasonu yeni bölümü yayınlanacak. Hala açılmasını bekliyorum dizinin ama bu bölümü de tatmin etmezse devam etmeyi düşünmüyorum ben.
İzlemeyip izlemeyi düşünen varsa da bu diziyi Penny Dreadful dizisi olarak izlememenizi öneriyorum çünkü öyle olunca beklenti çok yükseliyor.

1 Beğeni

İlk bölümü izledim sadece, dediklerinizin hepsine katılıyorum. Hele ilk sahnelerdeki o ateş efekti neydi öyle?? Penny Dreadful’la alakası yok, nerde o gizemli gotik hava ve sanatsallık… İlerleyen bölümlerde fantastik ve korku öğeleri bu kadar az olursa hiç tadı çıkmaz. Keşke isminde Penny Dreadful olmasaymış ona göre belki daha farklı bakarak beğenebilirdim. Aslında Meksika kültüründeki dini şeyler ilgi çekici bir şekilde işlenebilir ama nedense öyle yapamayacaklar gibi görünüyor. Devam edersem de Natalie Dormer için izlerim sanırım, farklı kişilikleri canlandırması çok hoşuma gitti :grin:.

1 Beğeni