Perili Köşk

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/perili-koskselahattin-basboga/

image

İki buçuk milyon dolar… Yuvarlarsak aşağı yukarı bu fiyata denk geliyor… Paran varsa kardeşin kurtulur… Yüksek ihtimal… Genç adam elleri cebinde karşısındaki yıkık dökük köşke bakıyordu. Gözlerinde biriken yaşların yanaklarına süzülmesine izin vermiyordu. Doktorun cümleleri balyoz gibi zihninde geziyor, bir o yana bir bu yana çarparak başını ağrıtıyordu. Ne acı onundu ne de kardeş. Bu… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Ünlü yazarımız Ömer Seyfettin’in ‘Perili Köşk’ adlı eseriyle aynı adı taşıması hiç olmamış. Farklı bir isim konulmalıydı ve bu konuda da duyarlılık gösterilmeliydi. Bu bilinç maalesef oluşamadı bizde.

Öykü hoştu. Perinin oyun oynaması çok güzel bir ayrıntıydı, gülümsetti. Her ne kadar olay çok çekici olmasa da su gibi akan bir öykü olmuş. İsmiyle alakalı da, Perili Köşk çok kullanılan bir söz öbeğidir, bu isimle yazılmış belki onlarca, yüzlerce öykü vardır. Bilinçle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Elinize sağlık.

Sağ olun çok teşekkürler, eğer okurken güzel vakit geçirdiyseniz ne mutlu bana. :slight_smile:

Ünlü yazarımız Ömer Seyfettin’in ‘Perili Köşk’ adlı eseriyle aynı adı taşıması hiç olmamış. Farklı bir isim konulmalıydı ve bu konuda da duyarlılık gösterilmeliydi. Bu bilinç maalesef oluşamadı bizde.

İsim konusunda ise hiç o açıdan bakmamıştım ne yalan söyleyeyim. Öyküyü okudum ama ismini koyarken hiç aklımdan bile geçmedi; kimsenin bunu saygısızlık gibi algılayacağını, Ömer Seyfettin’i çağrıştıracağını tahmin etmedim daha doğrusu, sadece eğlenceli ve sade bir şey olmasını istediğim için bu ismi tercih ettim. Hatta biraz klişe, kalıplaşmış olduğu için. Dediğiniz gibi bu isimle bir çok öykünün olduğu kanısındayım. Belki “Pembe İncili Kaftan” gibi çok daha belirgin isimler konusunda haklı olabilirsiniz, ama burada niyetim tamamen farklıydı. Tekrardan çok sağ olun yorumlar için, farkında olmadan kırdıysak da affola :slight_smile:
@Ezheret

Merhaba Selahattin Bey,

Öykünüz uzun ve eğlenceliydi. :slight_smile:
Tebrikler.

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Çok ama çok geç gelen cevabım için lütfen kusuruma bakmayın. Bir takım işlerden ötürü uzun süredir buralarda değilim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, inşallah daha nice seçkilerde görüşmek dileğiyle. :grin:

2 Beğeni